سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

بهداشت محیط در ماه رمضان

بهداشت محیط در ماه رمضان



دستورالعمل ماه مبارک رمضان


دستورالعمل ماه رمضان(word)





توصیه به هیئت های امنای مساجد و محل های برقرای افطاری و سحری

ü     تهیه مواد غذایی سالم و بهداشتی

ü      در صورت طبخ در محل رعایت بهداشت فردی خدمه ها در هنگام تهیه و طبخ

ü     عدم نگهداری طولانی مدت مواد غذایی پخته شده در محیط آشپزخانه و یا صحن مساجد ( بطوریکه زیر دوساعت مصرف شود)

ü     توزیع غذا ی پخته شده به صورت گرم در مساجد

ü     توزیع غذای گرم در ظروف مناسب و تمیز ودر صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف ترجیحاً از ظروف یکبار مصرف برپایه گیاهی و یا آلومینیومی استفاده شود و عدم استفاده از ظروف و لیوان یکبار مصرف پلاستیکی

ü     در هنگام توزیع غذا خادمین از راه رفتن روی سفره خود داری نماین

ü      رعایت نظافت و بهداشت صحن مساجد و محل های برگزاری مراسم

ü      رعایت نظافت و بهداشت سرویس های بهداشتی و وضوخانه و استفاده از سیستم لوله کشی و یا جعبه های مایه دستشویی در این محل ها

ü      توجه به عدم استفاده دخانیات توسط مراجعین در مساجد و محل های برگزاری مراسم

ü     درصورت استفاده از سبزی خوردن حتماً قبل از مصرف و توزیع بین روزه داران سالمسازی ( شستشوی اولیه، انگل زدایی ، گندزدایی و شستشوی نهایی ) سزیجات انجام شود

ü     استفاده از خادمین و داوطلبان ارائه خدمت در توزیع افطاری و یا سحری توجه به رعایت بهداشت فردی از اهمیت بالایی برخوردار هست ‌. حداقل از افرادی استفاده شود که توانایی رعایت بهداشت فردی رو دارند

توصیه های بهداشتی در ماه مبارک رمضان به متصدیان و شاغلین مراکز و اماکن بویژه مراکز تهیه و طبخ مواد غذایی

   همکاری با مامورین و بازرسین بهداشت محیط

   رعایت بهداشت فردی بویژه در هنگام تهیه و سرو مواد غذایی

   رعایت نظافت و بهداشت محل کار خود به ویژه محل و کارگاه های تهیه و طبخ شیرینی های سنتی ، زولبیا بامیه و آش و حلیم و سایر موادغذایی

   نگهداری مواد غذایی پخته شده از جمله آش و حلیم روی شعله پایین گاز و یا نگهداری در فر بطوریکه هنگام فروش حرارت غذا از بین نرفته باشد

    فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه توجه نمایند که جهت توزیع و فروش این مواد از جعبه های مقوای و یا بسته های بهداشتی دارای مجوز و مهر استاندارد و سازمان غذا و دارو استفاده کنند

   فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه از نگهداری این مواد به صورت روباز ودر خارج از ویترین خود داری نمایند و در هنگام بسته بندی از انبرک و یا دستکش یکبار مصرف هر سینی محتوی این مواد استفاده کنند

    فروشندگان آش و حلیم و مواد غذایی مشابه توجه کنند که در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف از ظروف یکبار مصرف مناسب و دارای مجوز قانونی ترجیحاً گیاهی استفاده کنند

   در تهیه مواد غذایی توجه به سالم و دارای مجوز بودن مواد اولیه نمایند

   تهیه کنندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه از روغن های مناسب و مخصوص تهیه شیرینی استفاده نموده و از چند بار مصرف نمودن روغن خودداری نمایند

توصیه های بهداشت محیطی به مردم در ماه مبارک رمضان

Ø     خرید شیرینی سنتی از جمله زولبیا بامیه از مراکز مجاز و عدم خرید از مراکز و محل ها ی غیر مجاز و دستفروشان

Ø     در هنگام خرید توجه نمایند که متصدیان یا شاغلین بهداشت فردی رو رعایت می کنند

Ø      خرید شیرینی ها سنتی از جمله زولبیا بامیه در جعبه های مشخص و دارای مهر استاندارد و سازمات غذا و داروی وزارت بهداشت

Ø     خرید و تهیه آش و حلیم و مواد غذایی مشابه از محل های مجاز و شناخته شده

Ø     در هنگام خرید توجه نمایند که شاغلین این مراکز بهداشت فردی و بهداشت محل رو رعایت می کنند

Ø     در هنگام تهیه و خرید آش و حلیم و موادغذایی مشابه توجه به ظروف یکبار مصرف داشته باشند که از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحاً برپایه گیاهی استفده شود.

Ø     قابل توجه هموطنان عزیز که نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی داغ نباید در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و یا ظروف یکبار مصرف نارک و رنگ روشن باشد

Ø     در تهیه مواد غذایی بسته بندی شده ازجمله خرما، پنیر ، حلوا شکری و مشابه توجه به سالم بودن بسته ، مجوز سازمان غذا و دارو و تاریخ مصرف و تولید و انقصاء نمایند

Ø     غذای پخته شده و آماده مصرف رو در فضای آشپزخانه و بیشتر دوساعت نگهداری نکنند و در سریعترین زمان ممکن مصرف نمایند

Ø     خانه داران محترم که غذای سحری رو هنگام افطار یا شام تهیه می کنند در صورت پخت روی شمعک گاز و یا سماور نگهداری تا هنگام مصرف در سحر سرد نبوده باشد

Ø     در صورت استفاده از سبزی و میوه در وعده های غذایی نسبت به سالمسازی آن توجه کنند( شستشوی اولیه ، انگل زدایی ، گندزدایی با مواد گندزدای مجاز و شستشوی نهایی)

Ø      در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در هنگام خرید و تهیه مواد غذایی از جمله عدم رعایت بهداشت فردی، نظافت و بهداشت محیط ، نگهداری و فروش مواد غذایی غیر بهداشتی و تاریخ گذشته و موارد مشابه از طریق سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ ما را در بازرسی بهتر بهداشت محیطی کمک کنند

 















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.



   

(جهت دسترسی به مطالب به روز به سمت چپ سایت بخش آخرین مطالب مراجعه کنید)