سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

ایمنی در کترینگ های غذایی

ایمنی در کترینگ های غذایی

Safety in Catering

در کترینگ (مراکز تهیه, طبخ, عرضه و توزیع غذا مانند آشپزخانه صنعتی و …) رعایت اصول ایمنی اهمیت زیادی دارد. زیرا افراد تقریبا زیادی در این مکان ها کار می کنند و سلامتی و وجود گروه های زیادی وابسته به شاغلین در این اماکن است. خطر سوختگی, آتش سوزی, سرخوردن و … افراد و شاغلین در این مکان ها را تهدید می کند.

  1. تا حد امکان نظم و ترتیب و نظافت را حفظ کرده و مواد قابل اشتعال مانند روغن ها, پارچه ها و … را از محل کار دور کنید.
  2. کپسول ها و مخازن گاز طبق استاندارد شرکت گاز طراحی و نصب شود.
  3. از اجاق گازهای استاندارد استفاده شود.
  4. سیستم لوله کشی گاز مطابق دستوالعمل شرکت گاز طراحی و ساخته شود.

  1. هر گونه گرفتن انعشاب خودسرانه و تفسیر در نقشه لوله کشی گاز بدون مجوز ممنوع است.
  2. سیستم برق کشی توسط کارشناس برق طراحی و ساخته شود.
  3. کلید و پریزهای مقاوم در برابر رطوبت (ضد آب) استفاده شود.
  4. سیستم ارتینگ (اتصال زمین) طراحی و برای ساختمان و تجهیزات برقی نصب شود.
  5. هر گونه شکستگی و آسیب دیدگی در سیستم عایق وسایل برقی فورا برطرف شود.
  6. سیستم روشنایی مقاوم در برابر رطوبت و بخار آب نصب شود.
  7. کپسول های آتش نشانی مناسب برای حریق آشپزخانه F یا K نصب شود.
  8. سیستم های اطفا حریق مانند انواع دتکتور, آب پاش و آژیر حریق در مکان های پرخطر نصب شود.
  9. تمام پرسنل باید با نحوه ی استفاده از کپسول آتش نشانی آگاه باشند.
  10. کپسول آتش نشانی در مناطق پرتردد و قابل دید نصب شده و در دسترس باشد.
  11. هنگام استفاده از چرخ گوشت صنعتی موارد ایمنی رعایت شود.
  12. حفاظ های اطراف تسمه و چرخ دنده های چرخ گوشت, خردکن, آسیاب و … نصب شود.
  13. سطوح آشپزخانه از سنگ های ضد لغزش پوشانده شود.
  14. تابلوهای هشداردهنده نظیر سزخوردگی, خطر سطح مرطوب و … نصب شود.
  15. برای جابجایی بارهای سنگین و حجیم از تجهیزات مکانیکی, بالابرها, پالت تراک و … استفاده شود.
  16. از وسایل حفاظت فردی مناسب استفاده شود. مثلا برای خردکن سبزی و یا گوشت از دستکش های فلزی استفاده کنید.























جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.