ایمنی در کترینگ های غذایی
Safety in Catering
در کترینگ (مراکز تهیه, طبخ, عرضه و توزیع غذا مانند آشپزخانه صنعتی و …) رعایت اصول ایمنی اهمیت زیادی دارد. زیرا افراد تقریبا زیادی در این مکان ها کار می کنند و سلامتی و وجود گروه های زیادی وابسته به شاغلین در این اماکن است. خطر سوختگی, آتش سوزی, سرخوردن و … افراد و شاغلین در این مکان ها را تهدید می کند.
- تا حد امکان نظم و ترتیب و نظافت را حفظ کرده و مواد قابل اشتعال مانند روغن ها, پارچه ها و … را از محل کار دور کنید.
- کپسول ها و مخازن گاز طبق استاندارد شرکت گاز طراحی و نصب شود.
- از اجاق گازهای استاندارد استفاده شود.
- سیستم لوله کشی گاز مطابق دستوالعمل شرکت گاز طراحی و ساخته شود.
- هر گونه گرفتن انعشاب خودسرانه و تفسیر در نقشه لوله کشی گاز بدون مجوز ممنوع است.
- سیستم برق کشی توسط کارشناس برق طراحی و ساخته شود.
- کلید و پریزهای مقاوم در برابر رطوبت (ضد آب) استفاده شود.
- سیستم ارتینگ (اتصال زمین) طراحی و برای ساختمان و تجهیزات برقی نصب شود.
- هر گونه شکستگی و آسیب دیدگی در سیستم عایق وسایل برقی فورا برطرف شود.
- سیستم روشنایی مقاوم در برابر رطوبت و بخار آب نصب شود.
- کپسول های آتش نشانی مناسب برای حریق آشپزخانه F یا K نصب شود.
- سیستم های اطفا حریق مانند انواع دتکتور, آب پاش و آژیر حریق در مکان های پرخطر نصب شود.
- تمام پرسنل باید با نحوه ی استفاده از کپسول آتش نشانی آگاه باشند.
- کپسول آتش نشانی در مناطق پرتردد و قابل دید نصب شده و در دسترس باشد.
- هنگام استفاده از چرخ گوشت صنعتی موارد ایمنی رعایت شود.
- حفاظ های اطراف تسمه و چرخ دنده های چرخ گوشت, خردکن, آسیاب و … نصب شود.
- سطوح آشپزخانه از سنگ های ضد لغزش پوشانده شود.
- تابلوهای هشداردهنده نظیر سزخوردگی, خطر سطح مرطوب و … نصب شود.
- برای جابجایی بارهای سنگین و حجیم از تجهیزات مکانیکی, بالابرها, پالت تراک و … استفاده شود.
- از وسایل حفاظت فردی مناسب استفاده شود. مثلا برای خردکن سبزی و یا گوشت از دستکش های فلزی استفاده کنید.
جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.