نمونه پروژه تحقیقاتی آب و فاضلاب
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 282
فهرست:
مقدمه
از قدیم الایام آب را عامل حیات می دانستند زندگی انسان و حیوانات و گیاهان بدون آب ممکن نیست علاوه بر موارد مذکور پیشرفت های عظیم صنعتی در هر اجتماعی بوجود و فراوانی آب مربوط می باشد. آب مورد نیاز کلیه فعالیت های انسان در هر مصرفی تابع کیفیت شیمیایی خاصی است و بندرت اتفاق میافتد از یک منبع آب بتوانیم در تمام مصارف استفاده نمائیم. بر اساس شواهد موجود اجتماعات اولیه انسانی همواره در کنار منابع آب تشکیل گردیده است. امروز نیز در بعضی اجتماعات میزان آب مصرفی معیار تشخیص پیشرفت های بهداشتی مردم آن اجتماع است خلاصه کلام آب که به مصداق آغاز گر حیات بوده ادامه دهنده حیات نیز می باشد و زندگی انسان و تمام موجوداتی که به نحوی با او در ارتباط هستند بدون آب امکان پذیر نخواهد بود از مهمترین مواد موجود در آب های مصرف شده بوسیله انسان می توان به پروتئین ها و چربی ها کربوهیدرات ها مواد پاک کننده صابونی یا دترجنت ها اشاره نموده اگر آبهای مصرف شده که به منابع اولیه خود برگردانیده می شود حاصل فعالیت های صنعتی باشد محتوی فراوان ترکیب شیمیایی که در صنایع مورد مصرف قرار گرفته خواهد بود. معمولاً آب های مصرف شده روزانه بوسیله انسان را که به محیط برمی گرداند فاضلاب شهری گویند و اگر این آبهای مصرف شده حاصل فعالیت های صنعتی باشد پساب صنعتی خواهند بود فاضلاب محلول رقیقی است که ۹۹/۹ آن را آب و فقط ۰/۱ ٪ آنرا مواد جامد یا سایر مواد تشکیل داده است.
فاضلاب علاوه بر موادی که قبلاً نام برده شد ممکن است محتوی عوامل بیولوژیکی و باکتری های بیماریزا باشد به مجموعه هر گونه تغییری در کیفیت منابع آبی در دنیا که در اثر تخلیه فاضلاب یا پس آب رخ دهد به نحوی که به سادگی و یا با تصفیه نتوانیم از این منابع در مصارف عادی استفاده نمائیم آلودگی گویند. بنابراین اولین نتیجه فعالیت های اجتماعی و صنعتی انسان به صورت و تخریب محیط زندگی از طریق آلوده سازی منابع آب و خاک و هوا و تمام چیزهایی که در بهتر زیستن او دخالت دارند ظاهر می شود متاسفانه بعد این تخریب بعلت پیشرفت های اجتماعی و صنعتی به حدی رسیده است که حتی برای خود انسان غیر قابل تحمل شده است و ناچارا مسائل مربوط به آلودگی محیط را به صورت منطقه ای و جهانی در نشست های مورد بررسی و بحث قرار داده تا راه حل های مناسبی برای مبارزه با آلودگی ها پیدا کند عواملی چون افزایش جمعیت پیشرفت های تکنولوژی بهای اندکی که انسان برای محیط زیست به علت رایگان بودن آن قائل است و بسیاری عوامل دیگر در تشدید تخریب محیط زیست موثر است.
بعضی از جامعه شناسان عامل فقر اجتماعی را نیز یکی از عوامل مهم آلوده سازی محیط میدانند به قول جامعه شناسان بین المللی جهان درگیر ۳ نوع بیماری است آلودگی، جمعیت و فقر. عظمت آلودگی آبها به وسیله فاضلاب و پس آب وقتی بیشتر آشکار خواهد شد که بدانیم هر متر مکعب از این آب های دور ریختنی بصورت خام یا تصفیه شده ۱۰ الی ۴۰ متر مکعب آب خوب را آلوده می نماید و تنها آب های سطحی نیستند که در معرض آلودگی های ناشی از فعالیت های اجتماعی و صنعتی انسان قرار گرفته اند بلکه تخلیه فاضلاب و پس آب در زمین می تواند آب های زیر زمینی را به شدت آلوده سازد در بعضی شهرهای ایران در اثر این گونه آلودگی ها به غلظت بسیار بالای یون نیترات که گاهی تا ۳ برابر حد مجاز استاندارد جهانی بر می خوریم این موضوع موید این است که نفوذ مقادیر زیاد یون است نیترات در زمین به مرور خاصیت تصفیه خاک را زایل نموده و لایه های خاک که می توانستند سهمی در تغییرات کیفیت فاضلاب دفعی در زمین داشته باشند دیگر قادر به انجام این تغییرات نیستند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.