سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

شرح وسایل آزمایشگاه


شرح وسایل آزمایشگاه










شرح وسایل آزمایشگاه

پی پت : ساده ترین و عملی ترین وسیله  اندازه گیری جهت برداشتن حجم معینی از محلولها و مایعات است درجات پی پت بر حسب میلی لیتر و دهم لیتر است که اغلب در 20 درجه سانتی گراد مدرج شده اند یعنی حجم مورد نظر هنگامی کاملا دقیق است که محلول نیز 20 درجه سانتی گراد باشد

.فور یا oven: برای استریل کردن وسایل شیشه ای و فلزی در دمای 180-160 درجه سانتیگراد به مدت 2-1 ساعت مناسب است .

 

چراغ بونزن : با استفاده از ان می توانید دهانه لوله ازمایش ارلن و بشر و... که قبلا استریل شده اند را از ورود الودگی خارجی مصون نگه داشت .معمولیترین وسیله تولید گرما در ازمایشگاه است

 

بورت : استوانه شیشه ای مدرجی است که به وسیله ان می توان در تیتر کردن محلولها حجم معینی از مایع را مصرف کرد بورت معمولا در اندازه های 10 تا 100 میلی لیتری درجه بندی شده است و هر میلی لیتر نیز خود به 10 قسمت برابر تقسیم شده است در انتهای بورت شیری است که به وسیله ان می توان از محلول داخل بورت هر اندازه که خواسته باشیم استفاده کنیم .

. بالن ژوژه یا بالن حجمی : این بالن ها دارای گردن تنگ و باریکی بوده و دارای یک خط دایره ای شکل در روی گردن هستند حجم این بالنها 20 . 50. 100 .250 . 500 . 1000 .2000 میلی لیتری است این بالن ها جهت تهیه محلولهای استاندارد و رقیق کردن محلولها تا حجم معین به کار می روند . 

 

ارلن مایر : برای گرم کردن مایعات و همچنین هنگامی که می خواهند از بورت برای سنجش محلولی استفاده کنند و یا رسوب را از محلولی به وسیله قیف جدا کنند از ان استفاده می کنند ارلن مایر به شکل مخروط است و ممکن است به صورت درجه بندی شده باشد

 

.بشر یا لیوان استوانه ای  : ضخامت تمام جداره ان یکسان است و از ان برای گرم کردن محلول و مایعات استفاده می شود از نوع مدرج ان می توان برای تعیین حجم و یا برداشتن حجم مشخصی از محلولها و مایعات به طور تقریبی استفاده کرد از بشر مدرج یا ساده برای گرم کردن محلولها تهیه محلولها و برداشتن مایعات و انتقال محلولها استفاده کرد .

 

دسیکاتور : برای خشک کردن مقدار کم اجسام کاربرد دارد در قسمت پایین ان جسم جاذب الرطوبه ای مثل اسید سولفوریک  غلیظ یا کلرید کلسیم قرار دارد جسم خشک کردنی را روی صفحه وسطی قرار می دهند 

 

.قیف : برای انتقال مایعات از ظرفی به ظرف دیگر و همچنین برای صاف کردن رسوبها یا جدا کردن مایع از جامد به کمک کاغذ صافی مورد استفاده قرار می گیرد

مزور : به دو صورت 1 – گیلاس 2 – استوانه وجود دارد                                                                                                                                                                                                                          

1.گیلاس : ظرف شیشه ای پایه دارمخروطی شکل  است که بر دو نوع ساده و مدرج می باشد گیلاس مدرج بر حسب سانتی متر مکعب درجه بندی شده است

2 – استوانه : برای برداشتن حجم معینی و یا تعیین حجم مایعات و محلولها بکار می رود و به منظور محاسبه جرم حجمی بکار می رود

 

.بوته چینی  ( کروزه ) : برای حرارت دادن خشک کردن ذوب کردن و تجزیه مواد شیمیایی جامد در داخل کوره الکتریکی به کار می رود

.هاون : برای خرد کردن ساییدن و نرم کردن اجسام مورد ازمایش به کار می رود

.اسپاتول : برای نرم کردن مواد جامد و برداشتن انها بکار می رود

 

پنس بوته : ابزار فلزی انبر مانند (قیچی مانند ) با دسته بلند است که معمولا قسمت انتهایی ان کمی خمیدگی دارد تا بتوان به این وسیله بوته چینی را برداشت

 

نظرات 1 + ارسال نظر
حمید سه‌شنبه 8 فروردین‌ماه سال 1402 ساعت 08:21 ب.ظ

سلام. بهتر است بگوییم ظروف آزمایشگاه یا ظروف آزمایشگاهی در مورد بشر استوانه مدرج لوله آزمایش.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد