پاورپوینت آزمایش های کیفی و کمی شیر
۴۶ اسلاید
۱- نمونه گیری از شیر
۱- باید در برگیرنده ی تمام خصوصیات شیر مورد آزمایش باشد.
۲- نمونه گیری باید طوری انجام شود که شیر به میکروبها و مواد شیمیایی آلوده نشود.
۱ – اندازه گیری چربی شیر(یکی از آزمایش های متداول در کارخانه های شیر)
۲ – اندازه گیری مواد جامد شیر برای تایین قیمت شیر
۳ – شرایط نگهداری و جمع آوری شیر قبل از ورود به کارخانه
۴ – احتمال افزوده شدن آب به شیر
۵ – کیفیت پاستوریزه و استریلیزه شدن شیر
علت مخلوط کردن شیر قبل از نمونه گیری چیست ؟
در مقادیر کم : آن را از یک پیمانه به پیمانه ی دیگر میریزند.
در حجم های زیاد : از همزن استفاده میشود.
در تانک های بزرگ شیر : به وسیله نمونه بردار
مخصوص (Dipper) از چند قسمــــــت تانـــک
نمـــــونه های کوچــــک برداشـــته و آنهــا را با
هم مخلوط میکنند.
به هنگام نمونه گیری باید به نکات زیر توجه نمود :
۱- برای نمونه گیری از ظروف استریل استفاده شود.
۲- دستها تمیز و خشک باشد.
۳- نمونه باید فورا سرد شده و در دمای ۴/۴ درجه ی سانتی گراد نگهداری شود.
همچنین ، باید از یخ زدن نمونه جلوگیری کرد . درجه حرارت شیر،در تمام قسمت های نمونه گیری شده باید یادداشت شود.
۴- باید نمونه گیر را قبل از وارد کردن به شیر با محلول ضد عفونی کننده شست.
جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.
جهت ورود به سایت بهداشت محیط ایران کلیک کنید