پاورپوینت آلودگی نوری در ایران و جهان
فرمت: PPT تعداد صفحات: 57
سالهاست که دیگر کودکان نسل امروز با آسمان شب و ستاره های درخشان آن بیگانه اند. آنان در هجمه ای از نورهای مصنوعی قرار گرفته اند که هم سلامت آنان را به مخاطره انداخته و هم آنان را از دیدن آسمان پرستاره شب و زیبایی های اعجاب انگیز آن محروم کرده است . زیبایی که خداوند در سوره صافات به آن اشاره می کند که:
(( ما آسمان نزدیک را با ستارگان آراستیم ))
سالهاست که دیگر فرق شب و روز ناچیز شده و یکی از هنرهایی که به آن مباهات می کنیم، روشن کردن شبها مثل روز است. سالهاست که شعار صرفه جویی برق مطرح است و کم شدن منابع انرژی، ولی امروز شاهد نورهایی هستیم، که به جای زمین، آسمان را روشن می کند، آسمانی که هیچ نیازی به روشن بودن آن نیست.
اولین مطالعات در مورد آلودگی نوری در حدود 35 سال پیش در زمینه افزایش روشنایی آسمان شب، بوسیله ستاره شناسان انجام گرفت. چرا که پیش از محسوس بودن این افزایش روشنایی برای سایر افراد، تجهیزات دقیق علم نجوم (تلسکوپ ها) متوجه چنین شرایطی شده بود. کشورهایی مانند ایتالیا، کشورهای اروپای شرقی، آمریکا، استرالیا از پیشتازان کنترل این آلودگی هستند.
در رده بندی آسمان، سه رده ی تاریک، حاشیه و فاجعه وجود دارد . آسمان شهر تهران، آسمان فاجعه است و در بدترین شرایط آلودگی نوری قرار دارد. حتی بیش از آلودگی هوا
آلودگی نوری در ایران
آلودگی نوری در جهان
تعریف علمی آلودگی نوری: نورهای مصنوعی که در زمان یا مکان نامناسب از استاندارد خود خارج شده و با کیفیت نامطلوب محیط زیست و آسمان شب را آزاردهنده و آلوده می سازد. در این تعریف سه واژه زمان، مکان و کیفیت از اهمیت خاصی برخوردار است که بیشتر جای تعمق دارد.
زمان: ممکن است شما در زمانی نامناسب از وجود روشنایی استفاده کنید که اصلاً نیازی به روشن ماندن آن نیست. مانند روشن بودن لامپ راهروها، پارکینگ ها و … البته از شب تا صبح. لازم به توضیح نیست که ما در مورد لامپ ها در ساعاتی صحبت می کنید که منابع طبیعی روشنایی، مانند خورشید، فضای مورد نیاز ما را در حد کافی روشن نمی سازند. پس اگر نور کافی در روز به اندازه نیاز دارید و از نور لامپ ها نیز استفاده می کنید، این خود می تواند مصداقی برای زمان نامناسب باشد.
مکان: در دنیای امروز که انرژی از ارزش خاصی برخوردار است محاسبات دقیقی برای بهینه مصرف کردن انواع انرژی از جمله نیروی برق انجام می گیرد. در خصوص استفاده برق شهری در منازل، مکانهای عمومی، کارگاه ها، بیمارستانها، رستورانها و… نیز استانداردهایی از نور تعریف شده که سلامتی انسان بخصوص بینایی او درآن، مورد توجه مهندسان بوده است. با توجه به نوع هر فعالیت که مکانی خاص را برای انجام می طلبد استانداردهایی از میزان نور برای هر مکان تعریف شده است که در نظر نگرفتن این استانداردها و استفاده های سلیقه ای قطعاً تولید آلودگی نوری می کند.
کیفیت: در مهندسی روشنایی کیفیت نور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. همانگونه که نور در مکان و زمان مناسب باید استفاده گردد، کیفیت نور نیز از جهت پزشکی و سلامت انسان مورد توجه می باشد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.