هفت روش برای بهداشت آشپزخانه
آشپزخانه به خاطر فعالیتهای مختلفی که در آن انجام میشود، در صورت
عدم رسیدگی به آن و حفظ نظافت آن میتواند یکی از آلوده ترین نقاط خانه
باشد.
تمام بخشها و قسمتهای آشپزخانه نیاز به تمیزکاری دائم و مداوم دارد تا
آنجا همیشه تمیز و سالم به نظر برسد. به طور مثال آلودگی های روغن بهداشت
آشپزخانه را تهدید میکند. ماندن روغن روی سطح میز باعث جرم گرفتگی و
آلودگیهای شدید میشود.
در مورد کف آشپزخانه و زمین آن باید بدانید بهداشت کف آشپزخانه اگر بیشتر
از سطح میزها و سینک اهمیت نداشته باشد، کمتر از آن هم مهم نیست. حفظ
بهداشت آشپزخانه برای داشتن خانهای سالم بسیار بااهمیت است.
اما چه کارهایی لازم است تا ما آشپزخانهای سالم و تمیز داشته باشیم.
معمولاً اغلب بیماری هایی که از باکتری منتقل میشوند در گوشت و مرغ خام و
پخته نشدهاند. در سالهای اخیر این باکتریها تبدیل به خطر و تهدید جدی در
بهداشت خانه شده اند. به طور مثال آلودگیهای ماهی خام و نپخته مخصوصاً
برای افراد مستعد باعث ایجاد بیماریهای خطرناک و حتی مرگباری میشود. یکی
از دانشگاههای آمریکا برای زدودن باکتری از سطح آشپزخانه ۷ روش و راه زیر
را پیشنهاد داده که بد نیست ما هم برای داشتن خانهای سالم آنها را رعایت
کنیم.
۱- شستن دستها، با آب گرم و صابون دستانتان را پیش از دست زدن به
غذاها بشویید. مخصوصاً پس از رفتن به دستشویی. همچنین دستانتان را به مدت
یک دقیقه با آب داغ و صابون پس از دست زدن به مرغ، ماهی و گوشت خام بشویید.
۲- شستن تخته آشپزی، بشقابها، لوازم آشپزی، کانتر و سایر وسایل با آب
داغ و مایع ظرفشویی پس از آماده کردن غذا و پیش از رفتن به سراغ غذایی دیگر
برای آماده کردن بشویید.
۳- دستمال میز، دستمال خشک کردن ظروف و همچنین ابر، اسفنج و اسکاچ
هم نیاز به شستشو دارند. آنها را هر روز با آب داغ و صابون بشویید و هر دو
روز یک بار داخل ماشین لباس شویی بیندازید تا کاملاً شسته شوند.
۴- گوشت، مرغ و ماهی و سایر مواد غذایی دریایی خام را از سایر مواد
غذایی جدا نگه دارید. چه در هنگام خرید و حمل تا منزل و چه در منزل و هنگام
نگهداری در فریزر. جالب اینجاست که بدانید، خام این مواد غذایی را باید از
یکدیگر هم جدا نگه دارید.
۵- هرگز مواد غذایی پخته شده را در داخل ظرف یا ظروفی که پیش از این
گوشت، مرغ و ماهی خام قرار داده بودید، نگذارید. مگر اینکه با آب داغ و
مایع ظرفشویی خوب شسته شده باشند.
۶- غذاهای فاسدشدنی و غذاهای آماده را حتماً بهصورت فریز شده نگهداری کنید.
۷- برای باز شدن یخ مواد غذایی یخ زده مخصوصاً مرغ، ماهی و گوشت یخ
زده دو راه وجود دارد یا آنها را در بشقابی به یخچال منتقل کنید و یا اینکه
زیر آب سرد بگیرید. هیچ وقت روی میز و کانتر آشپزخانه این مواد یخ زده را
برای آب شدن یخ آن قرار ندهید.
روزنامه ایران
جهت دانلود تولبار سایت بهداشت محیط ایران روی تصویر زیر کلیک کنید