طرز تهیه محیط کشت :
مقدار مشخصی از پودر را که روی آن درج شده است را در یک لیتر آب حل می کنیم سپس حرارت می دهیم تا بخار از سطح آن متصاعد شود شود و محیط کشت شفاف شود پس از خنک شدن آنرا در داخل لوله های آزمایش که محتوی لوله درهام می باشند می ریزیم . درب لوله ها را بوسیله پنبه می بندیم سپس اتوکلاو می کنیم . استاندارد اتوکلاو دمای 121'C و فشار15 psi و زمان 15-20 min می باشد . پس از اتوکلاو محیط های کشت را در داخل یخچال تا زمان آزمایش قرار می دهیم .
انواع محیط کشت ها :
1 - لاکتوز براث: (lactose broth )
الف) لاکتوز براث ضعیف :
13 گرم از محیط کشت را در یک لیتر آب مقطر حل کرده پس از حرارت به لوله های که حاوی لوله های کوچک دورهام است
اضافه می کنیم سپس اتوکلاو نموده در داخل یخچال قرار می دهیم
ب) لاکتوز براث قوی :
مقدار 26 گرم از محیط کشت را در یک لیتر آب مقطر حل کرده و پس از حرارت به لوله های که حاوی لوله های کوچک دورهام
است اضافه می کنیم و بعد از اتوکلاو در داخل یخچال می گذاریم .
2- برلیانت گرین B.G.B)) : مقدار 40 گرم از محیط کشت را مثل محیط کشت لاکتوز براث تهیه می کنیم
3- EC براث :
الف) EC براث ضعیف : مقدار 37 گرم از محیط کشت را برداشته و بقیه مراحل مثل لاکتوز براث است .
ب )EC براث قوی: مقدار 74گرم از محیط کشت را به روش لاکتوز براث تهیه می کنیم.