چند نکته در انجماد موادغذایی
1 - انجماد، بهترین نحوه نگهداری موادغذایی بوده و موجب متوقف شدن فعالیت میکروبها میشود.
2 - با استفاده از یخچالهای خانگی میتوان موادغذایی منجمد را حداکثر تا سه ماه نگهداری کرد.
3 - بعضی از غذاهای منجمد را میتوان به طور منجمد طبخ کرد. این عمل موجب
تسریع و صرفهجویی در وقت و حفظ رنگ و طعم موادغذایی میشود.
4 - سبزیها را قبل از انجماد، توسط بخار و یا با مقدار کمی آب بپزید. سپس
آن را سرد کرده، بسته بندی و منجمد کنید. این عمل فعالیت دیاستازها را
متوقف میسازد.
5 - مواد پروتئینی، چربیها، هیدراتهای کربن، ویتامینهای B وC موادغذایی را در 18 درجه سانتیگراد میتوان حفظ کرد.
6 - درجه حرارت نگهداری مواد یخ زده نباید کمتر از 15- درجه سانتیگراد باشد.
7 - کیسه حاوی موادغذایی قبل از انجماد باید خالی از هوا بوده و پاره نباشد.
8 - هنگام استفاده از محصول منجمد شده باید آن را از فریزر به یخچال انتقال
داد تا یخ آن باز شود. این عمل موجب نگهداری رنگ، طعم و صرفهجویی در وقت
است.
9 - خرید محصول منجمد باید در مرحله آخر خرید انجام گیرد و به محض ورود به منزل در یخچال نگهداری شود.
10 - گوشتهای منجمد را در یخچال و یا در درجه حرارت محیط باز کنید.
11 - طبخ سبزیهای منجمد باید در مدت زمان کوتاهتری انجام گیرد، زیرا قبل از انجماد ،سبزیها طبخ شدهاند.
12 - موادغذایی را در کیسههای نایلونی، ظروف پلاستیکی یا آلومینیومی سربسته فریز کنید.
13 - هیچگاه قطعات ماهی فریز شده را در آب باز نکنید زیرا جذب آب موجب
میشود که طعم آن تغییر کند اما انجام این کار در مورد ماهی کامل اشکالی
ندارد.
14 - مدت زمان نگهداری موادغذایی گوشتی به صورت منجمد 2 الی 3 ماه، شیرینیها ، میوهها و اغلب سبزیها 6 الی یک سال است.
15 - موادی که هیچگاه نباید منجمد کرد عبارتند از: خامه، شیر، ژله، سس مایونز، کاهو، موز، تربچه، خربزه، طالبی و تخممرغ پخته.
16 - بعضی از سبزیها را که به صورت خام مصرف میشوند، نباید منجمد کرد.
17 - سبزیها را قبل از انجماد، تمیز شسته، پاک کنید. سپس با بخار پخته، فریز کنید.
18 - کندی در انجماد موجب فاسد شدن سبزی میشود.
جهت دانلود تولبار سایت بهداشت محیط ایران روی تصویر زیر کلیک کنید