سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

پاورپوینت برنامه کنترل و بهسازی ارگونومی در محیط کار

پاورپوینت برنامه کنترل و بهسازی ارگونومی در محیط کار

ارگونومی مهندس هدایتی

Ergonomics Engineer Hedayati

ارگونومی: ارگونومی دانشی است که به رابطه میان انسان، ماشین ومحیط پیرامون او می پردازد و طراحی وسایل و دستگاههای مورد استفاده را به گونه ای پیشنهاد می کند که راحتی، دسترسی، ایمنی وبازدهی را بالا برده ودشواری، خطر، خستگی وهزینه ها را کاهش دهد. ارگونومی دانش مطالعه ویژگیها و خصوصیات انسان به منظور طراحی مناسب محیط کار و زندگی می باشد.

حیطه های ارگونومی

فیزیولوژی کار: بخشی از دانش ارگونومی که تطبیق انسان با کار را در مصرف انرژی و همچنین تغییرات پارامترهای فیزیولوژیکی بدن در حین انجام کار مورد توجه قرار می دهد به فیزیولوژی کار معروف است.

بیومکانیک شغلی: در بیومکانیک از قوانین فیزیکی مکانیک برای بدن استفاده می شود . با بکارگیری این قوانین این امکان بوجود می آید که در هنگام یک وضعیت خاص در بدن و حرکت آن ، میزان فشار مکانیکی موضعی اعمال شده بر عضلات و مفصل ها محاسبه شود.

روان شناسی مهندسی: به فاکتورهای محیطی فیزیکی و شیمیایی مانند سر و صدا ، ارتعاش ، روشنایی ، آب و هوا و مواد شیمیایی می توانند بر روی ایمنی ، سلامتی و آسایش افراد تأثیر بگذارندمی پردازد.

آنتروپومتری : افراد بزرگسال از نظر ابعاد بدنی بسیار متفاوت می باشند، بلند قد وکوتاه قد،سبک وتنومند. بنابراین در طراحی بایستی تجهیزات ، ایستگاههای کار واشیایی را که قرار است جابجا شوند طوری طراحی وکنترل کرد که متناسب با تمام ابعاد بدنی وتوانایی های افراد باربر باشد

 

وضعیت اختلالات اسکلتی – عضلانی درجهان

بر اساس طبقه بندی NIOSH اختلالات اسکلتی عضلانی در میان مشکلات بهداشتی وعوارض ناشی از کار دارای رتبه دوم می باشد.

بر اساس گزارش اداره آمار کار در سال 1994 نزدیک به دو سوم بیماریهای ناشی از کار ، اختلالات مربوط به تروماهای تکراری بوده است ، لازم به ذکر است که این آمار در بر گیرنده اختلالات کمر نمی شود.

NIOSH بیان می دارد که آسیب های ستون فقرات 20 درصد از همه آسیب ها وبیماریهای محیط کار را تشکیل می دهد که هزینه ای در حدود 20 تا 50 میلیارد دلار را به خود اختصاص می دهد.

بنا بر گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2002 ، کمردردها 37% از عوامل خطرزای شغلی را تشکیل می دهند که جایگاه اول را بین بیماریها ومخاطرات ناشی از کار دارا می باشند. سازمان جهانی بهداشت دهه اول هزاره سوم را به نام دهه مبارزه با عوارض اسکلتی – عضلانی  ( بعنوان اپیدمی خاموش ) نامگذاری کرد.

برای دیدن ادامه مطلب فایل پیوستی را دانلود کنید:

پاورپوینت حاوی 92 اسلاید



نتیجه تصویری برای دانلود






















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.



   



جهت ورود به سایت بهداشت محیط ایران کلیک کنید