سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

پیشگیری از بروز بیماری های روده ای از جمله تیفوئید و وبا

پیشگیری از بروز بیماری های روده ای از جمله تیفوئید و وبا


توصیه هایی جهت افزایش آگاهی مردم بمنظور پیشگیری از بروز بیماری های روده ای از جمله تیفوئید و وبا

۱- مواد غذایی خود را از فروشگاه های دارای شرایط بهداشتی تهیه و خریداری نمایید.
۲- از مصرف محتویات قوطی های کنسرو و کمپوت باد کرده خودداری نمایند .
۳- برای اطمینان، انواع کنسرو را قبل از باز کردن و مصرف به مدت ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید.
۴- حتی الامکان از مصرف بستنی های سنتی و شیرینی خامه ای بخصوص در فصل تابستان خودداری نمائید.
۵- شیر پاستوریزه نشده غالباً به عوامل بیماریزا آلوده است حتماً شیر پاستوریزه نشده را بمدت ۱ دقیقه جوشانده و سپس مصرف نمائید.
۶- همیشه از شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه استفاده نمائید.
۷- برای شستشو و آماده سازی و طبخ مواد غذایی از آب سالم استفاده نمائید.
۸- از نوشیدن آب آشامیدنی غیر مطمئن جداً خودداری نمائید.
۹- آب چشمه ها همیشه سالم نیست ، هنگام مسافرت و گردش در تابستان همواره از سلامت آب مصرفی اطمینان حاصل کنید و در صورت مشکوک بودن از آب جوشیده و یا آب بطری شده دارای مشخصات بهداشتی استفاده نمائید.
۱۰- هنگام گردش در خارج شهر توجه داشته باشید از آب رودخانه ها برای آشامیدن استفاده ننمائید و در صورت عدم دسترسی به آب مطمئن آن را بمدت ۳ دقیقه جوشانیده و مصرف کنید.
۱۱- در تابستان هنگام گردش در پارکها به تابلوهای هشداردهنده و مشخص کننده آب آشامیدنی در فضای سبز توجه نموده و از مصرف آب فضای سبز جهت آشامیدنی جداً خودداری نمائید.

پیشگیری از بروز بیماری های روده ای از جمله تیفوئید و وبا
۱۲- سبزیجاتی را که بصورت خام مصرف می شوند ابتدا با آب سالم خوب بشوئید و با استفاده از مواد پاک کننده و ضدعفونی کننده و شستشوی مجدد سالمسازی و سپس مصرف نمائید.
۱۳- با گرم شدن هوا خطر بروز بیماری های اس هالی تشدید می شود بنابراین از خوردن سبزیجات خام قبل از شستشوی کامل و ضدعفونی کردن جداً خودداری نمائید.
۱۴- کاهو وسبزیجات خام ممکن است دارای میکرب و تخم انگل باشد بنابراین از مصرف کاهو و سبزی نشسته و سالمسازی نشده جداً خودداری کنید.
۱۵- هنگام پاک کردن سبزی و کاهو و امثال آنها، وسایل و ابزار کار و دست ها شدیداً آلوده می شوند لذا از خوردن و آشامیدن هنگام کار و قبل از شستشوی دست ها با آب و صابون ، خودداری شود.
۱۶- کارد و سینی و سبد و سایر وسائل مورد استفاده برای پاک کردن سبزیجات پس از اتمام کار با مواد پاک کننده کاملاً شستشو شود.
۱۷- خوراکی های خام یا پخته که توسط دست فروشان دوره گرد عرضه می شود بهداشتی نبوده و مصرف آن جایز نیست.
۱۸- به فرزندان خود آموزش دهید که هرگز از فروشندگان دوره گرد خوراکی نخرند.
۱۹- کوتاه کردن ناخن ها و تمیز نگهداشتن آنها به پیشگیری از ابتلاء به بیماری های اسهالی بخصوص نزد کودکان کمک می کند.
۲۰- از قرار دادن مواد غذایی شسته نشده در کنار مواد غذایی تمیز در داخل یخچال خودداری کنید.
۲۱- غذای پخته سالم با کوچکترین تماس با غذای خام ، آلوده می گردد. از تماس مواد غذایی خام با مواد غذائی پخته خودداری کنید.
۲۲- وقتی غذاهـای پخته شده در درجه حرارت اطاق سرد می شوند میکروب ها شروع به رشد و تکثیر می نمایند و هر چه بیشتر باقی بماند خطر مسمومیت در اثر خوردن این نوع غذاها بیشتر می شود.
۲۳- بسیاری از مواد غذایی خام بخصوص گوشت مرغ آلوده به میکروب های بیماریزا است و اگر خوب پخته نشود ممکن است مصرف آن موجب بیماری شود.
۲۴- مواد غذائی را از دسترس حشرات ، جوندگان و سایر حیوانات دور نگهدارید.
۲۵- انواع گوشت منجمد باید قبل از پختن از حالت انجماد خارج شود.
۲۶- کشک مایع را قبل از مصرف به مدت ۵ دقیقه بجوشانید تا به بیماری کشنده بوتولیسم مبتلا نشوید.
۲۷- از ریختن آشغال و زباله در رودخانه ها ، جوی ها و معابر و اماکن عمومی جداً خودداری کنید.

پیشگیری از بروز بیماری های روده ای از جمله تیفوئید و وبا

شستشوی دست ها در موارد ذیل الزامی است:

  • پس از تماس با مواد غذایی خام و نشسته.
  • پس از رفتن به توالت.
  • پس از تماس با هر نوع مواد زائد.
  • پس از تعویض کهنه و پوشک بچه.
  • در صورتیکه در جریان تهیه و آماده سازی مواد غذایی وقفه ای در کار ایجاد شود.



















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.



   

(جهت دسترسی به مطالب به روز به سمت چپ سایت بخش آخرین مطالب مراجعه کنید)