سوانح میتوانند حجم زیادی از مواد جامد و مایع مخرب را که تهدید کننده سلامتی عمومی هستند تولید کنند. پسماند ناشی از سوانح که با وقوع بحرانهای مختلف ایجاد میشوند، در زمان مقابله و مرحله بازسازی نیز، تولید میشوند.
خطرات مرتبط با سلامتی عمومی مثل:
- ارتباط مستقیم با پسماند ناشی از سوانح در خیابان، که ممکن است سبب شود موادی مثل آفت کش ها، بنزین و حلالها به طور غیر مستقیم با محل زندگی جانوران جونده و پرندگان تماس پیدا کرده و در نتیجه آنها را آسیبپذیر سازد.
- تلاشهایی که در جهت امدادرسانی و بازسازی صورت میگیرد، میتواند ایجاد کننده موانعی بر سر راه جمعیت ها در مناطق بحران دیده باشد.
- سازههای ساخت بشر مثل سیستم های جمع آوری فاضلاب، یا زمینهای کشاورزی به دلیل داشتن مواد شیمیایی و فلزات سنگین میتوانند سبب آلودگی محیط زیست شوند. ممکن است انسداد فیزیکی در مسیرهای آبی صورت گرفته، محل جمع آوری پسماندناشی از سوانح تحت تاثیر این پدیده قرار گیرد.
- از مواد فلزی و بتن و الوار موجود در پسماند ناشی از سوانح برای بازسازی میتوان استفاده کرد و به این وسیله تاثیرات منفی آنها بر روی منابع طبیعی کاهش خواهد یافت.
- بحث ایمنی در مدیریت پسماند ناشی از سوانح یک مسئله مهم در زمان مقابله با بحرانها است. روشهای مدیریتی میتوانند بر کاهش خطرپسماند ناشی از سوانح و تاثیرات آن بر زندگی و سلامتی موثر باشند.
متاسفانه در زمان مدیریت سانحه مدیریتی بر پسماند ناشی از سوانح صورت نمیگیرد.پسماند ناشی از سوانح به طور نامناسب در حین تخریب و در حالتهایی غیرقابل کنترل تفکیک میشوند. مواد مضر حاصل شده میتوانند مشکلات زیست محیطی با ماندگاری طولانی ایجاد کنند که بر فعالیتهای اقتصادی تاثیرگذار خواهند بود، علاوه بر این بازیافت پسماند ناشی از سوانح هم خود، هزینهبر است.
اگر چه مسوولان محلی مسوولیت اولیه جداسازی پسماند ناشی از سوانح را برعهده دارند، ولیکن در بحرانهای جهانی، همکاریهای بین المللی میتواند بر مدیریت آنها تاثیرگذار باشد.
این دستورالعمل راهبردهای مدیریت پسماند ناشی از سوانح را در اختیار مدیران و کارشناسان قرار می دهد.
جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.
(جهت دسترسی به مطالب به روز به سمت چپ سایت بخش آخرین مطالب مراجعه کنید)