کلریناسیون (با استفاده ازکلرمادر):
غلظت 1 درصد کلر را کلر
مادرگویند (به عبارت دیگر حل کردن 15گرم پرکلرین ] هیپوکلریت کلسیم
70درصد [ در یک لیتر آب یا 300 گرمپرکلرین در 20 لیتر آب جهت
تهیهکلرمادر نیاز میباشد).
با افزودن پرکلرین (کلرمادر) بهآب، به
نحوی که پس از نیم ساعت کلرباقیمانده در آن بین 0/5 تا 0/8
میلیگرم در لیتر (P.P.M) باشد میتوانگفت که آب از نظر باکتریها و
ویروسهاسالمسازی شده است اما آلودگیهایانگلی آن بدون هیچ تغییری
در آبباقی خواهد ماند. بنابراین آب کلرینه شده عاری ازتخم انگل و
پروتوزئرها نیست. با اینوجود چون به واسطه کلرزنی عامل سهبیماری
خطرناک و کشنده تیفوئید، وباو اسهال از بین میرود، بنابراین
توصیهمیشود که در مورد آب آشامیدنی عملکلرزنی صورت گیرد.
-
حداقل مقدار مجاز کلر آزادباقیمانده با توجه به PH آب 0/2 میلیگرم
در لیتر است، ولی در مخازنذخیره میزان توصیه شده کلر برایضدعفونی
کردن آب 3 تا 5 گرم پودرپرکلرین (هیپوکلریت کلسیم 70درصد) به ازای
هر متر مکعب آباست (پودر پرکلرین میبایست درظروف در دار و دور از
نور خورشید،حرارت و رطوبت نگهداری شود).
دلایل ضروری بودنحفظ کلر باقیمانده پس ازتصفیه آب آشامیدنی:
1
- ممکن است در ضمن عملتصفیه کلیه میکروارگانیسمها و تخمانگلها از
آب جدا نشده باشند، بنابراینضروری است مقدار کلر باقیمانده درآب
آشامیدنی بعد از تصفیه به میزان0/5P.P.M تا P.P.M 0/8 درشرایط عادی و
P.P.M 1 در شرایطاضطراری باشد تا میکروارگانیسمهادر فاصله رسیدن آب
به دست مصرفکننده نه تنها فرصت تکثیر نداشتهباشند بلکه بر اثر وجود
کلر باقیماندهدر آب از بین بروند.
2 - چون امکان ورود فاضلاب
یاآب آلوده در شبکه لوله کشی در مواقعپایین آمدن فشار آب و از
طریقارتباط نامناسب سیستم لوله کشیوجود دارد، برای تقلیل آلودگی
آب،کلرزنی و حفظ کلر باقیمانده در آبضروری است.
3- بر اساس تعریف سازمان جهانیبهداشت اگر یک خانوار بتواند 5 تا 10لیتر آب آشامیدنی ....
جهت دانلود تولبار سایت بهداشت محیط ایران روی تصویر زیر کلیک کنید