هشدار استفاده از رنگ خطرناک به جای زعفران
براساس مدارک معتبر علمی، رنگ تارترازین در بسیاری از کشورها از جمله ایران به عنوان یکی از مضرترین و حساسیتزاترین رنگهای مصنوعی شناخته شده و استفاده از آن نیز غیر مجاز و خطرناک اعلام شده است.
ایسنا: اداره کل استاندارد استان تهران اعلام کرد: در طرح بازرسی از رستوران و فستفودهای سطح تهران در اواخر سال گذشته مشخص شد که رنگ غیر مجاز تارترازین E102 با عنوان (صفار الزعفران) در برخی از آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
مهدی پورهاشیم - مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران - در این رابطه افزود: این ماده خطرناک ساخت کشور عربستان سعودی است و با وجود غیر استاندارد بودن به طورگسترده در سطح بازار استان تهران عرضه شده است و متاسفانه در بسیاری از خانوادهها و مراکز عرضه مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی گفت: براساس مدارک معتبر علمی، رنگ تارترازین در بسیاری از کشورها از جمله ایران به عنوان یکی از مضرترین و حساسیتزاترین رنگهای مصنوعی شناخته شده و استفاده از آن نیز غیر مجاز و خطرناک اعلام شده است.
او با اشاره به مضراتی که این ماده خطرناک برای مصرفکنندگان در دراز مدت ایجاد میکند، افزود: مصرف این ماده بیماریهایی از قبیل بیش فعالی درکودکان، معضلات گوارشی و آسمی، تومورهای تیروئیدی، تشدید میگرن، تاری دید، حساسیتهای پوستی و بیماریهای اسکولی و پوپورا به همراه خواهد داشت.
پورهاشم تاکید کرد: بر این اساس این اداره کل در نظر داد در راستای تبصره 4 ماده 9 قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، طرح بازرسی از رستورانها و فستفودها را که از اواخر سال گذشته آغاز شده، در سال جاری با جدیت بیشتری در کل سطح استان تهران اجرا کرده و با عرضهکنندگان و استفادهکنندگان این نوع ماده خطرناک در رستورانها و فستفودها مطابق قانون برخورد کند.