پاورپوینت فرایندهای استریلیزاسیون مشکلات اجرا و راهکارها
پاورپوینت فرایندهای استریلیزاسیون مشکلات اجرا و راهکارها
فرمت: PPT تعداد صفحات: 20
استاندارد چیست؟
استاندارد یعنی میزان انطباق با الزامات و قوانین از پیش تعیین شده. یعنی تدوین و تعیین ویژگی های لازم در تولید یک فراورده و انجام یک خدمت. پس استاندارد تنها مربوط به کالا نیست و خیلی از خدمات را نیز شامل می شود. در واقع استاندارد یعنی نوشته هایی که محتوای آن حاکی از راه حل انجام دادن یک عملیات فنی تکراری است.
الزامات شستشوی اولیه و پاکسازی تا مرحله آماده سازی برای بسته بندی
شستشو اولیه: شستشو اولیه با آب سرد
- (دمای آب زیر 45 درجه) (آب کشی با محلول های آنزیماتیک بیش از 5 دقیقه نباشد)
- بسته بندی مرطوب در زمان حمل
روش های شستشو
- شستشو به روش دستی (برس کشی و الزامات برس کشی)
- آثار مواد و چسب ها برطرف گردد.
- ابزارها در سینک شستشو مطابق با دستورالعمل کارخانه مواد شوینده قرار گیرد
- وسایل سنگین تر در قسمت پایین چیده شود.
- مواد در غلظت و دمای مناسب تهیه و در زمان مناسب استفاده شود.
- قطعات کاملا از هم جدا باشند.
- از برس های مناسب استفاده شود و برس کشی در زیر آب انجام شود.
- شستشوی دستی لوله ها توسط یک سرنگ 60CM از مواد شوینده ی آنزیم دار استفاده شود.
- از آب پرفشار با PH خنثی استفاده شود و جهت خشک کردن نیز از هوای فشرده استفاده شود.
- کنترل توسط تست های پروتئین و همو چک (با تست های سواپینگ محلول متفاوت می باشد)
- هنگام تخلیه آب و محلول در فاضلاب با آب زیاد رقیق شود.
- برس ها در محلول هیپوکلریت سدیم با غلظت 10 برابر به مدت 15 دقیقه استفاده شود.
- برس های قابل اتوکلاو نیز اتوکلاو شوند.
دستگاه های اولترا سوند:
- آب دستگاه هر روز باید تعویض شود و دستگاه هرروز تمیز شود.
- ابزار در شبکه بارگذاری شده از کف مخزن بالاتر باشد و در هنگام استفاده درب دستگاه بسته باشد.
- از ابزارهای اپتیک در این روش استفاده نشود.
- ابزارهای همدست از لحاظ سایز در دستگاه قرار گیرد.
- ابزارها بدون جرم باشد.
- لومن ها پر از آب شود.
- در صورت وجود حباب اضافه درب دستگاه بسته چرخه 5 الی 10 دقیقه انجام شود.
- ابزار بعد از اتمام ،آب کشی و خشک شود.
- سیکل های دستگاه اولترا سوند (20-25 کیلو هرتز 5 دقیقه / 35 کیلو هرتز 3 دقیقه)
- در حین سیکل درب دستگاه باز نشود.
- دمای آب میبایست بین 27 تا 43 درجه باشد و بالای 60 درجه نرود، اگر دمای آب بیشتر از 55 درجه باشد حباب درشت به جای حباب ریز ایجاد میشود
- صحت فرایند با تست های اولتراسوند کنترل گردد.
دستگاه واشینگ
- انتخاب سیکل مناسب
- استفاده از محلول های اسیدی و قلیایی با توجه به دستور عمل کمپانی سازنده
- صحت فرایند با تست های واشینگ کنترل گردد.
نکات کلیدی در بسته بندی مناسب جهت استریلازرها
- شستشو دست انجام شود.
- استفاده از کلاه و دستکش لاتکس، در بین روان کننده ها روغن در دسترس باشد.
- انتخاب بسته بندی مناسب منطبق با ISO11607 و EN868 و استریلایزر مورد استفاده.
- محصولات بسته بندی از جنس سلولز در استریلایزر پلاسما استفاده نشود.
- از نان وون ها در استریلایزر فورمالدهید استفاده نشود.
- جهت بسته بندی برای درای هیت از کاغذهای نسوز یا فویل آلومینیومی استفاده شود.
- پارچه های بسته بندی از 28 تار و 27 پود تشکیل شود.
- سایز و وزن بسته ها ( ابعاد ست ها بیشتر از 30*30*60 معادل 54 لیتر ،و وزن بسته ها بیشتر از 10 کیلو گرم نباشد)
- تست ماسون جار و الزامات رعایت شود.
- انتخاب روش بسته بندی استاندارد Diagonal-Parallel
- نان وون های 55 گرم 5 لایه نبافته به صورت medical با استریلایزر پلاسما سازگار میباشد.
نکات مهم دستگاه دوخت و بسته بندی
- تنظیم دمای دستگاه
- تنظیم فشار دستگاه
- نوع بسته ها مورد استفاده
- استفاده از تست های دوخت و بسته بندی و مستندسازی آنها
الزامات چیدمان در دستگاه ها
- محفظه دستگاه باید کاملاً تمیز باشد.
- چیدمان بار باید به گونه ای باشد که عامل استریل کننده در داخل محفظه به راحتی بین بسته ها گردش نماید.
- بسته ها را روی هم طوری که از بغل به یکدیگر تکیه داده شده باشند قرار ندهید.
- سقف محفظه و بالاترین قسمت پارچه 5/7 سانتیمتر فاصله وجود داشته باشد.
- هر بسته باید از بسته های مجاور فاصله داشته و نباید با دیواره ها، کف و سقف دستگاه ها در تماس باشند.
- بسته های قرارداده شده در داخل دستگاه باید ترجیحاً از یک جنس باشند و نباید بیش از %80 ظرفیت کل و محفظه بارگیری شود.
- در بارگذاری های مخلوط (جنس محتویات بسته ها متفاوت است) که منسوجات هم هست، تجهیزات بزرگتر را در قفسه های پائین بگذارید. این کار سبب جلوگیری از مرطوب شدن پارچه در اثر ریختن قطرات آب ناشی از میعان (کندانس) تجهیزات می شود.
- استریل نمودن مایعات را به صورت مجزا و در سیکل جداگانه ای انجام دهید.
- اقلام استریل را تا وقتی که دمای محتویات آن به دمای اتاق نرسیده است، نباید از سبد داخل دستگاه خارج و یا جابجا نمود. با توجه به نوع اشیاء استریل شده و دمای محیط، حدود 1-3 ساعت طول می کشد تا دمای بسته ها به دمای اتاق برسد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
فایل پاورپوینت کامل و جامع و کاربردی و آموزشی جهت دانشجویان و اساتید گرامی بهداشت محیط با 20 اسلاید
جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.