ردیف |
عنوان مشکل |
|
الف |
برنامه ریزی ، نظارت، پایش و ارزشیابی |
|
1 |
فقدان یک فرمت مناسب و واحد برای برنامه ریزی عملیاتی |
|
2 |
عدم اولویت بندی ورتبه بندی برنامه ها و طرحها |
|
3 |
عدم نظارت کافی از طرف مرکز سلامت محیط و کار بر حوزه های ستادی و محیطی دانشگاهها |
|
4 |
عدم ارسال پسخوراند نظارت های بعمل آمده از سوی کارشناسان محترم مرکز سلامت محیط وکار |
|
5 |
نامشخص بودن نقش بهداشت محیط در نظارت بر مبارزه با حشرات و ناقلین بیماری ها |
|
6 |
نامشخص بودن وظایف بهداشت محیط در بازدید از کارخانجات مواد غذائی |
|
7 |
ابترماندن برخی از طرح ها و برنامه های بهداشت حرفه ای همچون طرح کاهش و کنترل سیلیکوزیس، دانشگاههای فوگال پوینت برنامه مقابله با صدا در محیط کار و..... |
|
8 |
نامشخص بودن وضعیت اجرایی بعضی از طرح ها و برنامه های ابلاغی بهداشت حرفه ای مانند طرح شناسنامه الکترونیک کارگاهها، ایدز در محیط کار و .... |
|
9 |
سر در گمی شرکت های طب کار و نبود یک برنامه مشخص و جامع برای آنها |
|
10 |
نبود برنامه ریزی برای کارگاههای عملی و بازآموزی وسایل اندازه گیری و روشهای نوین اندازه گیری |
|
11 |
کمبود جلسات کارشناسی کشوری برای کارشناسان برنامه های بهداشت حرفه ای معاونت های بهداشتی |
|
12 |
نبود یک برنامه مدون کاربردی – پژوهشی در کار های اجرائی مرکز سلامت محیط و کار |
|
13 |
مشکلات ناشی از پزشکان متخصص طب کار که بعنوان ناظر استانی دارای مجوز کار در ساعات غیر اداری دارند |
|
14 |
پوشش ضعیف برنامه معاینات کارگری به دلیل کمبود پزشک و پرسنل بهداشت حرفه ای در سطح مراکز بهداشتی درمانی و عدم امکان ارجاع واحدهای کارگری زیر 50 نفر به بخش خصوصی باتوجه به آمار بالای 80 درصدی این واحدها |
|
15 |
عدم انطباق طرح بهداشت کشاورزی باواقعیات |
|
16 |
اشکال در برنامه نظارتی بهداشت کشاورزی |
|
17 |
عدم نظارت بهداشتی بر دستگاههای تصفیه آب خانگی وآب شیرین کن |
|
18 |
استفاده از منابع آب چاه غیر مجاز ، تانکرهای سیار و آب انبار و... |
|
19 |
عدم کلرسنجی از روستاهای قمرو فاقد بهورز ( وضعیت نامطلوب کلرزنی) |
|
ب |
مدیریت اطلاعات |
|
1 |
نبود ابزار های مدرن ثبت فعالیتها و بازرسی ها در سطوح محیطی ونبود سامانه اتوماسیون |
|
2 |
تعدد فرمهای آماری بهداشت محیط و فقدان سامانه (اداری و نرم افزاری ) مناسب جهت جمع آوری آمار |
|
3 |
نارسائی شاخص های کشوری ( نبود شاخص های عملکردی ، شاخص های پیامدی و قابل تحلیل ) |
|
4 |
نبودن سایت جامع و به روز بهداشت محیط و حرفه ای در سطح کلان کشور |
|
5 |
وجود مشکلات عدیده در آئین نامه جدید ارائه خدمات طب کار توسط شرکتهای خصوصی |
|
6 |
نبود مکانیسم منسجم و یکپارچه برای مستند سازی و ثبت فعالیت ها در پررنگ نمودن نقش مرکز در وقایع وحوادث |
|
پ |
اموزش و توانمند سازی |
|
1 |
ناکافی بودن اطلاعات کارشناسان مرکز و دانشگاه از موضوعات واطلاعات علمی روز و نا کارآمدی تعدادی از آنها |
|
2 |
نبود ارتباط بین آموزش و اجرا |
|
3 |
ناکافی بودن رسانه های آموزشی، و عدم تخصیص اعتبارات کافی به دانشگاهها جهت تولیدآنها |
|
4 |
نبود یا ناکافی بودن بسته های آموزشی مرتبط با موضوعات متنوع بهداشت حرفه ای |
|
5 |
ضعف در بدنه کارشناسی برخی ادارات مرکز سلامت محیط وکار |
|
ج |
ساختارو تشکیلات |
|
1 |
وجود اشکال در ساختار کنونی مرکز سلامت |
|
2 |
نبود ساختار تحقیق و توسعه بخصوص در بخش سلامت محیط |
|
3 |
ناکارآمدی نظام سلامت در جذب نخبگان متعدد در سلامت محیط و کار |
|
4 |
نبود سیستم تنبیه و تشویق کارآمد |
|
5 |
عدم ابلاغ عنوان مهندسی بهداشت محیط و حرفه ای |
|
6 |
عدم چارت تشکیلاتی آزمایشگاه بهداشت حرفه ای |
|
7 |
نبود آزمایشگاه رفرانس منطقه ای و استانی |
|
8 |
کوچک شدن بهداشت محیط ادغام آن با بهداشت حرفه ای و ایجاد گروه تخصصی بهداشت محیط و حرفه ای |
|
9 |
کمبود پست بهداشت محیط و حرفه ای |
|
چ |
منابع مالی و اعتبارات |
|
1 |
حذف ردیف اعتباری 30306 |
|
2 |
ناکافی بودن حقوق و مزایای بازرسان بهداشت محیط و حرفه ای |
|
3 |
عدم ایجاد انگیزه کاری بدلیل پائین بودن سقف اضافه کاری |
|
4 |
عدم ابلاغ موافقت نامه در خصوص پرداخت حق الزحمه های ارسالی در برنامه های سلامت محیط و کار |
|
5 |
شفاف نبودن نحوه هزینه کرد موافقت نامه های طرح های ابلاغی |
|
6 |
عدم برخورداری کارشناسان بهداشت حرفه ای از مزایای برنامه پرتوها |
|
7 |
عدم پرداخت اعتبارات بخصوص حق الزحمه های ارسالی ازمرکز سلامت محیط و کار توسط معاونت بهداشتی |
|
8 |
عدم کفایت اعتبارات و عدم تخصیص به موقع آن |
|
9 |
نامشخص بودن محل پرداخت اضافه کاری طرح تشدید بهداشت محیط |
|
10 |
کمبود اعتبارات بهسازی محیط روستاها |
|
11 |
نبود و کمبود آزمایشگاه آب و ناتوانی در انجام آزمایشها به ویژه آزمایشهای شیمیائی |
|
12 |
فقدان و یا به روز نبودن تعرفه های خدمات بهداشت محیط و حرفه ای |
|
13 |
کمبود اعتبار جهت خرید تجهیزات آزمایشگاهی |
|
14 |
ناتوانی در جذب در آمد های محیط و حرفه ای |
|
15 |
کمبود انبار و نبود انباراصولی و مناسب |
|
16 |
نبود دستورالعمل یکسان و مناسب درخصوص هزینه کرد اعتبارات 140120 در دانشگاهها جهت پرسنل |
|
17 |
کافی نبودن اعتباران ابلاغی یا اختصاص اعتبار بدون در نظر گرفتن شرایط موجود منطقه |
|
ح |
منابع انسانی |
|
1 |
عدم اختصاص پستهای کاردانی و کارشناسی مراکز بهداشتی درمانی روستایی به واحد بهداشت حرفه ای |
|
2 |
کمبود نیروی انسانی |
|
3 |
انتخاب مدیران گروههای تخصصی در دانشگاهها از رشته های غیر مرتبط |
|
4 |
بکار گیری نیروهای بهداشت محیط و حرفه ای در سایر واحد ها |
|
5 |
نبود کارشناس برنامه بهداشت بیمارستانها (با توجه به اهمیت موضوع) در دانشگاههای علوم پزشکی علیرغم ارسال بخشنامه مقام محترم وزارت |
|
خ |
قوانین ، دستورالعملها |
|
1 |
نبود قانون جامع مرکزسلامت محیط وکار |
|
2 |
به روز نبودن قوانین کار خصوصاً فصل چهام قانون کار که مربوط به مسائل ایمنی و بهداشت حرفه ای می باشد. |
|
3 |
شفاف نبودن فعالیتهای حاکمیتی و غیر حاکمیتی |
|
4 |
ناکافی بودن جرائم برای بعضی از مواد قانونی در ارتباط با واحد بهداشت حرفه ای |
|
5 |
نبود ساز و کارهای قوی اجرایی و نظارتی در اجرای قوانین و مقررات |
|
6 |
ناتوانی در واگذاری نظارت ها به بخش خصوصی |
|
7 |
عدم قانونمند شدن خانه های بهداشت کارگری |
|
8 |
بلاتکلیف بودن وضعیت آئین نامه شرکتهای سلامت کار و طب کار |
|
9 |
عدم ابلاغ دستورالعمل آئین نامه ارائه خدمات طب کار توسط شرکتهای خصوصی |
|
10 |
عدم ابلاغ دستورالعمل آئین نامه نحوه خدمات بهداشت حرفه ای در کارخانجات |
|
11 |
نامشخص بودن نحوه و ضرورت برگزاری دوه های طب کار |
|
12 |
به روز نبودن دستورالعمل های کشوری مرتبط با بهداشت محیط |
|
13 |
تعدد مواد قانونی در آئین نامه اجرائی ماده 13 بهداشت محیط |
|
14 |
نبود آیین تامه اجرایی حمل و نقل مواد خوردنی و آشامیدنی |
|
د |
مواد و تجهیزات |
|
1 |
نبود وسائل جدید و قابل حمل جهت اندازه گیری کیفی آب و فاضلاب |
|
2 |
کمبود وسائل و تجهیزات نمونه برداری از مواد غذائی |
|
3 |
کمبوددستگاه های سنجش آلاینده ها در بهداشت حرفه ای |
|
4 |
کمبود ونبود وسایل اندازه گیری و سنجش پرتو ها |
|
5 |
خرید تجهیزات مورد نیاز و اقلام ضروری بهداشت محیط (سموم و مواد گندزدا – کیت های کلرسنجی ، ابزار نمونه برداری) |
|
6 |
نبود وسائل جدید اندازه گیری و سنجش آلاینده ها ی هوا |
|
7 |
نبود تجهیزات چگالی سنج برای نظارت بر محل نصب آنتن های bts |
|
8 |
عدم امکانات کافی برای نظارت و پایش ریسک فاکتورهای تأثیرگذار بر سلامت به اندازه و با کیفیت مناسب در حوزه های نظارتی و معاونت های بهداشتی |
|
9 |
نبود ابزارهای سنجش و کیت های فوری جهت بررسی نقاط کنترل بحرانی مثل تست پراکسید روغن های مصرفی، ترمومتر کنترل دما، کنترل برودت یخچال و .... |
|
ذ |
هماهنگی بین بخشی |
|
1 |
تداخل قوانین و وظایف بهداشت محیط با سایر دستگاهها مانند شهرداری ها ، محیط زیست ، دامپزشکی ، |
|
2 |
نبود امنیت کافی برای بازرسین بهداشتی و عدم حمایت لازم در مواقع برخورد و تهدید بازرسین |
|
3 |
نبود ضمانت لازم در اجرای قوانین بهداشت حرفه ای |
|
4 |
بلاتکلیفی برنامه طب کار و نحوه انجام معاینات سلامت شغلی توسط پزشکان عمومی و شرکتهای طب کار به علت ابلاغ دستورالعمل و آئین نامه |
|
5 |
ابلاغ اجرایی برنامه HSE در مدارس علیرغم وجود برنامه بهداشت محیط مدارس |
|
6 |
عدم دسترسی راحت به کارشناسان برنامه ها در مرکز سلامت محیط وکار |
|
7 |
دخالت غیر مسئولانه وزارت کار در مسائل بهداشت حرفه ای (صدور مجوز اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار) |
|
8 |
صدور مجوز فعالیت کارخانجات مشمول قانون مواد خوردنی آشامیدنی توسط معاونت های غذا و دارو بدون توجه به مسایل بهداشت محیطی |
|
9 |
پشتیبانی بسیار ضعیف ستاد فوریت های سلامت محیط |
|
10 |
عدم استعلام بهداشتی اتحادیه ها و سازمان صنایع و معادن از مراکز بهداشت در بدو تأسیس |
|
11 |
عدم کنترل مواد غذائی درمبادی تولید و ورود به کشور و ایجاد مشکل در سطح عرضه |
|
12 |
موازی کاری در بخش کنترل مواد غذائی توسط مدیریت غذا و دارو و بهداشت محیط دانشگاههای علوم پزشکی |
|
13 |
نبود تعامل لازم با مراکز علمی و پژو هشی |
|
14 |
عدم پیگیری طرح های بهداشت حرفه ای از سوی مرکز سلامت محیط کار |
|
15 |
وجود اقدامات و تشکیلات موازی(سازمان تأمین اجتماعی – وزارت کار و امور اجتماعی – بهداشت کار – کارگر – محیط کار)اقداماتی انجام می دهند که گاهاً این تعارضات سبب سردرگمی و نابسامانی می گردد. |
|
16 |
توجیه نبودن برخی از معاونین محترم بهداشتی با برنامه ، شاخصها و اهمیت بهداشت حرفه ای در سطح کلان |
|
17 |
مکاتبات نامنظم و درخواست های با بازده زمانی بسیار کم از مرکز سلامت محیط و کار که عملاً اجرای آن امکان پذیر نبوده و با کیفیت پائین حاصل می گردد |
|
18 |
مشکل در اجرای نظارت بر وضعیت پسماند مراکز بهداشتی درمانی تابعه دانشگاه |
|
19 |
نبود و کمبود آزمایشگاه های مواد غذائی ونقصان در کمیت و کیفیت |
|
20 |
حذف حق بازرسی کارشناسان بهداشت حرفه ای براساس مواد 6 و 7 آئین نامه شرایط استخدام کارشناسان بهداشت حرفه ای |
|
21 |
عدم پوشش شرکت آبفار |
|
22 |
عدم وجود تصفیه خانه و دفع غیر بهداشتی فاضلاب |
|
23 |
عدم رعایت حریم منابع آبی مثل چشمه ، رودخانه و ... و در نتیجه آلودگی آنها |
|
24 |
فرسودگی و شکستگی خطوط انتقال آب |
|
25 |
عدم کارآیی مناسب تصفیه خانه ها و عدم تطابق خروجی فاضلاب با استانداردهای محیط زیست |
|
26 |
عدم ساماندهی لجن کش ها |
|
27 |
صعب العبور بودن و عدم دسترسی برخی روستاها جهت انجام نظارت |
|
28 |
نابسامانی مراکز پرورش ماهی و آلودگی منابع تامین آب آشامیدنی |
|
29 |
وجود توالتهای غیر بهداشتی و کمبود توالت های بهداشتی روستایی |
|
30 |
باتوجه به تولید و به کارگیری پوشش های جدید دیوار و سقف، تناسبی با ماده 13 ندارند. |
|
31 |
عدم پیگیری برنامه طرح شبنم(شورای بهداشت نمازگزاران مساجد) |
|
32 |
عدم ثبات مدیریت در مرکز سلامت محیط و کار در 5 سال گذشته |
|
33 |
وجود دامداری در بافت مسکونی |
|
34 |
عدم همکاری شرکتهای مخابرات در مراحل نصب و راه اندازی آنتن تلفن همراه و ارائه مستندات |
|
35 |
عدم اطلاعات کافی کارشناسان مرکز از روند پیشرفت برنامه های ادارات مختلف مرکز |
|
36 |
استفاده بی رویه از سموم در کشاورزی و در گلخانه ها |
|
37 |
عدم اجرای دستور العمل جدید اتلاف سگهای ولگرد |
|
38 |
بکارگیری کارشناس بهداشت حرفه ای بصورت دائم یا مشاور توسط بعضی از کارفرمایان بدون معرفی از مرکز بهداشت |
|
39 |
پذیرش تقریباً صد درصد دانشجوی خانم در رشته های بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای |
|
40 |
عدم مجوز مشاوره کارشناسان بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شاغل در سیستم در تمامی کشور |
|
41 |
نبود بیمه حوادث برای بازرسان بهداشت محیط و حرفه ای (همانند نیروی انتظامی) |
|
42 |
اشکال درروند صدور کارتهای بازرسی بهداشت حرفه ای |
|
43 |
مشکلات اجرایی موجود در آیین نامه دانش آموختگان |
|
(جهت دسترسی به مطالب به روز به سمت چپ سایت بخش آخرین مطالب مراجعه کنید)