سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

بهداشت در آشپزخانه

بهداشت در آشپزخانه


* محل آماده سازی غذا را تمیز نگهدارید.
از ظروف و لوازم ضد باکتری تمیز برای نگهداری، تهیه و آماده سازی غذا استفاده نمایید.
* سبزیجات و میوه ها را با مواد مخصوص تمیزکننده سبزیجات و سپس با آب پاکیزه و سالم بشویید.
* روی غذاها را بپوشانید تا حشرات و گرد و غبار آنها را آلوده نکنند.
* زباله را در ظرفی در دار گذاشته و آن را مرتباً خالی کنید، تا سبب ایجاد بوهای نامطبوع و جذب حشرات که خود سبب آلوده شدن غذاها با میکروبها خواهند شد، نشود.
سعی کنید برای دفع زباله از شوتینگ استفاده نمایید.

funny_vegetables_001.jpg



آشپزی و نگهداری مواد غذایی


آیا میدانید میکروب ها به سرعت در غذای گرم تکثیر می شوند؟.
نگهداری غذا در یخچال یا سردخانه ، رشد میکروب ها را کندتر می کند. پخت و پز در دمای بالا نیز سبب کشته شدن اکثر میکروب ها خواهد شد. غذا را به محض پخته شدن باید سرو کرد.

غذا را در ظرف های در بسته، دور از حشرات، موش و سایر حشرات نگهداری کنید.
غذای تازه را در جای سرد یا در صورت وجود در یخچال نگهداری کنید.
غذاها را به طور کامل پخته اما سبزیجات را زیاد نپزید.
برای جلوگیری از سیاه شدن سبزیجات درحال پخت سعی کنید درب ظرف را نگذارید.
غذا را بلافاصله بعد از پخت میل کنید و برای پیشگیری از تکثیر میکروب ها آن را در هوای آشپزخانه رها نکنید.
مواد خام و پخته را در کنار هم نگهداری نکنید. برای پیشگیری از تماس، آنها را در ظروف جداگانه بریزید.
از نگهداری پس مانده غذاها، مگر در یخچال و یا مکانی سرد، خودداری کنید. آنها را بیش از یک یا دو روز، نگهداری نکنید.




جهت دانلود تولبار سایت بهداشت محیط ایران روی تصویر زیر کلیک کنید






(جهت دسترسی به مطالب به روز به سمت چپ سایت بخش آخرین مطالب مراجعه کنید)