سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

راه های مقابله با بحران زباله های پلاستیکی

راه های مقابله با بحران زباله های پلاستیکی

به طور کلی دو روش اصلی برای حل مشکل زباله های پلاستیکی وجود داره:۱. بازیافت۲. تولید پلاستیک های زیست تخریب پذیر

بازیافت به فرایندهایی گفته می شه که در آنها از زباله های پلاستیکی به نحوی استفاده می شه. روش های بازیافت در سه دسته جای می گیرند:
۱-
بازیافت انرژی۲- بازیافت مکانیکی۳- بازیافت شیمیایی

در بازیافت انرژی زباله به عنوان یک سوخت سوزانده می شه. باید توجه کرد که بازده انرژی (انرژی حاصل از سوختن واحد وزن سوخت) پلاستیک ها نسبت به سوخت های فسیلی مرسوم بیشتره.
بازیافت مکانیکی اون چیزیه که توی ذهن بیشتر ما هست، یعنی خرد کردن و استفاده یک محصول پلاستیکی در ساخت یک قطعه. البته نه به اون سادگی که به نظر میاد. در این روش باید نکات زیادی رو در نظر گرفت (که البته توی کشور خودمون کمتر بهش توجه میشه). مثلا برای ساخت قطعات حساس تر سازمان های مربوطه مقدار مجاز پلاستیک بازیافتی در اون قطعه رو تعیین می کنند.
در بازیافت شیمیایی پلاستیک به وسیله روش های شیمیایی به مواد دیگری (اغلب مواد اولیه یا میانی) تبدیل میشه. این روش نسبت به دو روش دیگه جدیدتره ولی هنوز از نظر اقتصادی به صرفه نیست. اما بسیار مورد توجه هست. به عنوان مثال میشه به تهیه رزین پلی استر از بطری های نوشابه (از جنس پلی اتیلن ترفتالات یا
PET
) اشاره کرد.

اما در کنار بازیافت از چندین سال پیش تلاش هایی در جهت تولید پلاستیک های زیست تخریب پذیر شروع شده که الان به نتیجه هم رسیده. این پلاستیک ها قابلیت بازگشت به طبیعت رو طی زمانی قابل قبول دارند. این پلاستیک ها هم در دو دسته کلی قرار می گیرند:
۱- پلاستیک های متداول حاوی مواد تخریب پذیر۲- پلاستیک های تخریب پذیر ذاتی

پلاستیک های متداول حاوی مواد تخریب پذیر آمیزه هایی هستند که در آنها یک ماده تخریب پذیر(مانند نشاسته) به یک پلاستیک متداول (مثل پلی اتیلن) اضافه میشه و تخریب این ماده به افزایش سرعت تخریب پلاستیک کمک می کنه. این مواد چند سالی هست که وارد بازار شده اند و با اون که کمک زیادی به کاهش زباله های پلاستیکی کرده اند، اما به دلیل این که اولا در اونها از همان پلاستیک های متداول تخریب ناپذیر استفاده شده و دوما استفاده از مقدار زیادی مواد تخریب پذیر در پلاستیک ویژگی هاشو تضعیف می کنه، موقعیت چندان محکمی ندارند.
پلاستیک های تخریب پذیر ذاتی موادی هستند که به دلیل ساختمان شیمیایی خاصشون به وسیله باکتری ها، آب یا آنزیم ها در طبیعت تخریب می شوند. مهم ترین پلاستیک از این نوع پلی(لاکتیک اسید) هست که از اسید لاکتیک تهیه میشه. پیش بینی میشه این پلاستیک، که خواص بسیار خوبی هم داره، در آینده رقیبی بسیار جدی برای پلاستیک های متداول امروزی به خصوص در صنعت بسته بندی بشه. مشکل بزرگ این مواد، گران بودنشونه که در حال حاضر تحقیقات برای توسعه یک روش ارزان برای تولیدشون ادامه داره. جالب اینه که منابع اصلی تولید این پلاستیک طبیعی هستند و از محصولات نفتی برای ساخت اونها استفاده نمی شه. جالبه بدونید در سال
۲۰۰۲ میلادی اولین واحد تجاری تولید پلی(لاکتیک اسید) در امریکا به وسیله شرکت Cargill
راه اندازی شده.

مدیریت زباله در منزل:

زباله‌ها موادی هستند که ظاهراً به درد نخور بوده و دور ریخته می‌شوند. زباله‌های خانگی شامل پس‌ماندة مواد خوراکی، کاغذ، مقوا، شیشه، فلزات، پلاستیک و ... .
هر کدام از ما روزانه به طور متوسط یک کیلوگرم زباله تولید می‌کنیم. به عبارت دیگر مواد غذایی و کالاهایی را که با زحمت زیاد و وارد شدن خسارات فراوان به محیط زیست تولید کرده‌ایم به راحتی به صورت زباله در می‌آوریم. از طرف دیگر نیاز به زمین زیادی برای دفن آنها داریم.

چه باید کرد؟
اولین نکته استفاده صحیح و بهینه از مواد و کالاهاست. با این کار علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه خانواده، مصرف مواد اولیه و انرژی، مقدار کمتری هم زباله تولید کرده‌ایم . دومین نکته در مدیریت زباله، جداسازی مواد تشکیل دهنده زباله برای بازیافت کردن آنهاست.

بازیافت چیست؟
بازیافت به معنی استفاده از مواد مصرف شده برای تولید و ساخت مجدد همان کالا یا کالای قابل استفاده دیگر است، مثل ساخت کاغذ تازه از کاغذهای باطله و غیر قابل استفاده. بازیافت زباله‌ها سه فایده مهم برای محیط زیست دارد. ما به کمک بازیافت زباله در مصرف منابع طبیعی صرفه‌جویی کرده‌ایم زیرا به جای استفاده از مواد خام برای تولید محصولات نو، از مواد بازیافتی استفاده می‌کنیم.
از دیگر فوائد بازیافت، صرفه‌جویی در مصرف انرژی است. البته برای بازیافت مواد زاید هم نیاز به مقداری انرژی است اما انرژی لازم برای بازیافت زباله خیلی کمتر از انرژی مورد نیاز برای تولید محصولات جدید از مواد خام است. برای مثال ساختن آلومینیوم از آلومینیوم بازیافت شده 90 درصد انرژی کمتر از ساختن آن از سنگ معدن نیاز دارد. سومین فایده بازیافت نیاز به فضای کمتر برای دفن زباله‌هاست.

چه موادی را و چگونه می‌توان بازیافت کرد؟
در گام اول برای بازیافت زباله‌ها باید مواد قابل تجزیه مثل پسمانده‌های آشپزخانه و مواد غذایی را از سایر زباله‌ها جدا کرده و سعی شود فقط این مواد را در کیسه زباله ریخته و به رفتگر تحویل داد. این مواد را به نوعی کود به نام کمپوست تبدیل می‌کنند و برای اصلاح خاک و جبران مواد غذایی از دست رفته از آن استفاده می‌کنند.
در مرحله بعد باید مواد قابل بازیافت را از زباله‌ها جدا کنیم. شیشه، کاغذ، پلاستیک و انواع فلزات از بهترین مواد برای بازیافت هستند.

بازیافت کاغذ:
آیا می‌دانید که برای تولید یک تن کاغذ نیاز به قطع 17 اصله درخت بالغ است. اگر هر شخص کاغذهای باطله‌اش را در طول یک سال جمع کند معادل 5/1 اصله درخت است و اگر همه ما ایرانیان این کار را انجام دهیم از قطع 100 میلیون درخت در طول یکسال جلوگیری کرده‌ایم. بنابراین:
• روزنامه‌ها و کاغذهای باطله و دفترچه‌های تمام شده بچه‌ها را هرگز دور نریزیم، آنها را از سایر زباله‌ها جدا کرده و به مأموران بازیافت تحویل دهیم.
• اشیایی مثل پاکت‌ها و پوشه‌ها را دور نیندازیم تا در مواقع لزوم از آنها استفاده کنیم.

بازیافت مواد پلاستیکی:
• آیا می‌دانید که پلاستیک‌ها از نفت که منبعی تمام شدنی‌اند تهیه می‌شوند ولی به علت غیر قابل تجزیه بودن از زباله‌های پایدار و آلوده کننده محیط زیست محسوب می‌شوند.
• 30 درصد از پلاستیک‌های تولید شده در بسته‌بندی به کار می‌روند پس چه خوب است هنگام خرید از بسته بندیهای زاید توسط فروشنده جلوگیری کنیم.
• از کیسه‌های پلاستیک خشک و غیر آلوده چندین بار استفاده کنیم و در پایان هم از آنها برای جمع‌آوری زباله‌ها یمان استفاده کنیم.
• برای خرید از ساکهای پارچه‌ای استفاده کنیم.
• سعی کنیم در مراسم و مهمانی‌ها از ظروف قابل شستشو به جای ظروف یکبار مصرف استفاده کنیم.

بازیافت شیشه:
• آیا می‌دانید که بطری شیشه‌ای را که امروز دور بیندازید تا 1000 سال دیگر هم به صورت زباله در روی زمین قرار دارد.
• برای تولید شیشه باید مقدار زیادی شن و ماسه از زمین استخراج شود که این کار نیاز به مصرف مقدار زیادی انرژی و آب است.
• بازیافت شیشه سبب جلوگیری از حفاری‌های جدید در معادن شن و ماسه، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و آب می‌شود. از طرف دیگر نیاز به فضای کمتری برای دفن زباله‌های شیشه‌ای است.
• ما می‌‌توانیم با جداکردن انواع ظروف شیشه‌ای شکسته تا شیشه‌های مربا، سس و غیره در منزل، گام بزرگی در جهت بازیافت شیشه‌ها برداریم.
• در صورت امکان بطریهای شیشه‌ایی را بر حسب رنگ جدا کرده و درب‌ها و گلوبندهای سربی دور آنها را جدا کنیم.



بازیافت آلومینیوم:
• آیا می‌دانید اگر قوطی آلومینیومی را دور بیاندازید بعد از 500 سال هنوز هم به صورت باقی خواهد بود.
• وقتی که یک قوطی آلومینیومی دور انداخته می‌شود از نظر مقدار انرژی مصرف‌شده برای ساخت آن، معادل هدررفتن نیمی از یک قوطی بنزین است.
• به کمک بازیافت هر تن آلومینیوم در حدود 1000 دلار صرفه‌جویی می‌شود.
• آلومینیوم می‌تواند بارها ذوب شود و به قوطی یا ظرف جدیدی تبدیل گردد.
• نه تنها قوطی و ظروف آلومینیومی قابل بازیافت‌اند، بلکه ورقه‌های آلومینیومی بشقاب پیتزا و شیرینی هم قابل بازیافت‌اند. آنها را هم جدا کرده و با سایر زباله‌ها دور نریزیم.

زباله‌های خطرناک:
• بعضی از زباله‌های تولید شده در خانه‌ها از مواد بسیار خطرناک به شمار می‌آیند. مانند باطری‌های مختلف، لامپ‌های مهتابی و جیوه‌ایی، لوازم الکترونیکی و ... . این وسایل دارای مواد خطرناکی هستند که سلامت ما و محیط زیست را تهدید می‌کنند.
• چه خوب است از لوازم خانگی یا اسباب بازیهای باطری‌دار کمتر استفاده کنیم. ساعت‌های اتوماتیک بهتر از ساعت‌هایی است که با باطری کار می‌کنند.
• باطری‌ها را در دسترس بچه‌ها قرار ندهیم.
• از قراردادن لامپ‌های جیوه‌ایی و مهتابی و یا لامپ‌های سوخته در محلی که احتمال شکستن آنها وجود دارد خودداری کنیم. مواد موجود درون آنها محیط زیست را به شدت آلوده می‌کند.

به نظر شما آیا می‌توانیم نام طلای کثیف را برای زباله‌ها به‌کار برد؟

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: اجتماعی - محیط زیست

وزیر کشور گفت: آیین‌نامه اجرایی قانون پسماندها بزودی در دولت تصویب می‌شود.

به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) حجت‌الاسلام و المسلمین موسوی لاری روز یکشنبه در همایش شهرداران سبز که به مناسبت دوم اردیبهشت ماه «روز زمین پاک» برگزار شد با اشاره به این که مواد قابل مصرف نباید تبدیل به زباله شوند، گفت: آنچه که تصور می‌کنیم آلوده کننده است می‌تواند به گونه‌ای بازیافت شود که مجددا مورد استفاده در زندگی انسانها قرار گیرد.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده مجدد از زباله به عنوان کالایی اقتصادی گفت: در فرهنگ اسلامی و دینی ما نیز از غذا به عنوان برکت یاد شده و بر چگونگی مصرف صحیح و آلوده نکردن محیط زیست تاکید شده است.

به گزارش ایسنا وی از شکل‌گیری سازمانهای اختصاصی برای بازیافت زباله توسط شهرداری‌ها، شکل‌گیری تشکل‌های غیر دولتی مدافع محیط زیست و تصویب قانون پسماندها به عنوان اقدامات انجام شده در این بخش یاد کرد و افزود: باید به عزمی برسیم که هم برای جمع آوری پسماندها یک فرهنگ فراگیر داشته باشیم و هم فرهنگ‌سازی لازم در این زمینه صورت گیرد.

وی با اشاره به این که ما ملتی دارای ریشه کهن تاریخی و فرهنگی بسیار غنی در زمینه استفاده از طبیعت و بهره مندی از امکانات طبیعی و دارای دستورالعملهای مشخصی هستیم، اظهار امیدواری کرد: عزم جدی در زمینه استفاده از ظرفیت‌ها جهت حفاظت از محیط زیست و ارتقای سطح زیست محیطی صورت گیرد.

همایش شهرداران سبز

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: اجتماعی - محیط زیست

به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر معصومه ابتکار معاون رییس‌جمهوری روز یکشنبه در همایش شهرداران سبز که به مناسبت دوم اردیبهشت ماه روز زمین پاک برگزار شد، گفت: آیین‌نامه اجرایی قانون برنامه چهارم و مدیریت پسماندها در دست تدوین است که امیدواریم تا پیش از نیمه خردادماه ابلاغ شود.

وی با اشاره به اینکه 60 درصد جمعیت کشور در شهرهای بزرگ سکونت دارند بر ساماندهی وضعیت زباله آنها تاکید کرد و گفت: در صورتی که این امر محقق نشود، شاخص‌های بهداشت و کیفیت زندگی شهروندان افت می‌کند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کاهش و اصلاح الگوی مصرف زباله، استفاده مجدد از بسیاری از کالاها و اقتصادی کردن موضوع زباله را سه راهکار اصلی برای ساماندهی وضعیت زباله در کشور اعلام کرد و با اشاره به اینکه زباله‌های جدید همچون باتری تلفنهای همراه و سیستمهای کامپیوتری تنها مختص کشورهای پیشرفته نیست گفت: متأسفانه هم‌اکنون 5 میلیون تلفن همراه در کشور وجود دارد که پیش‌بینی می‌شود ظرف دو تا سه سال آینده باتری‌های آنها وارد سطل‌های زباله شود که در این زمینه باید پیش‌بینی‌های لازم صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اصل 50 قانون اساسی که هرگونه آلودگی و تخریب محیط زیست را ممنوع کرده است، گفت: در 20 سال آینده جامعه آرمانی ایرانیان باید بهره‌مند از محیط زیست مطلوب باشد که برای تحقق این هدف تنظیم قانون مدیریت پسماندها یکی از اقدامات انجام شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه پسماندهای بیمارستانی نیز نیازمند ساماندهی هستند، گفت: سال گذشته برای نخستین بار ردیف بودجه جدایی جهت مدیریت پسماندها و فاضلاب‌های بیمارستانی در نظر گرفته شد که انتظار داریم ردیف بودجه هر بیمارستان جهت مدیریت پسماندها و فاضلاب‌ها امسال نیز به صورت مجزا در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به مصوبه دولت برای بهبود کیفیت و احیای رودخانه‌های کشور گفت: این طرح برای 60 رودخانه تصویب شد که 20 استان کشور برنامه مدیریت، پاکسازی و احیای رودخانه‌های خود را در شورای برنامه‌ریزی استان تصویب کردند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه بر اساس مصوبه اتحادیه اروپا تنها 2 درصد زباله‌های این اتحادیه مجوز دفن دارد، گفت: 98 درصد زباله‌های اتحادیه اروپا هم‌اکنون بازیافت می‌شود.

وی فیبر کاغذ را دارای قابلیت بازیافت تا 8 مرتبه دانست و گفت: بخش عمده‌ای از کاغذهای عمده مصرفی اروپا بازیافتی است که باید در این زمینه در کشور نیز سرمایه‌گذاری لازم صورت گیرد تا دیگر شاهد قطع درختان برای استفاده از چوب آنها نباشیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست به تأسیس صندوق ملی محیط زیست ایران اشاره کرد و گفت: تشکیل این صندوق باید در برنامه چهارم شکل گیرد که بر این اساس از ابتدای امسال مراحل تشکیل صندوق ملی محیط زیست ایران آغاز شده که یکی از اهداف اصلی آن کمک به شهرداریها برای ساماندهی وضعیت زباله است.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اقدامات مطلوب صورت گرفته در زمینه کمپوست و بازیافت طی سالهای اخیر و تشکیل صنایع بازیافتی در کشور گفت: هم‌اکنون صنایع بازیافت
PET
، کاغذ، روغن سوخته، تایر و پلاستیک در کشور ایجاد شده، از سوی دیگر موضوع تجزیه‌پذیری پلاستیک‌های تولیدی نیز در کشور دنبال می‌شود. همچنین در موضوع «طراحی سبز» نیز گام‌هایی برداشته شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست به آموزش و فرهنگ سازی اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیازمند یک بسیج همگانی هستیم که برای مقدمه این کار موضوع زباله و تغییر رفتار شهروندان در کتابهای درسی آموزش و پرورش گنجانده شده است. همچنین جشنواره فیلم سبز، پخش تیزرهای تلویزیونی و غیره نیز از دیگر اقدامات ضروری در این بخش است.

دکتر معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در حاشیه این مراسم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایسنا در خصوص تبدیل به کمپوست 6 هزار تن زباله تولیدی تهران توسط سازمان بازیافت گفت: در این زمینه باید موضوع تفکیک از مبداء انجام شود و تا زمانی که جداسازی در مبدا انجام نشود امکان تفکیک در مرکز دفن زباله کهریزک وجود ندارد.

وی در خصوص شیرابه‌ زباله‌های تهران نیز گفت: در سایت‌های دفن غیربهداشتی مشکل اصلی شیرابه است که اقدامات اولیه در این زمینه انجام شده ولی تا حصول استانداردها باید گام‌های اساسی برداشته شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست مدیریت سایت‌های قدیمی دفن زباله را یادآور شد و گفت: امیدواریم با ابلاغ آیین‌نامه اجرایی قانون پسماندها مشکلات این بخش نیز کاهش یابد.

1384

درب پوشهای جدید ویژه مصرف نوشیدنی از بطری

شرکت بزرگ بسته بندی Rieke Dispensing به تازگی نوعی درپوشهای مخصوص بطریهای نوشیدنی برای شرکت Jumex، که در حال حاضر بزرگترین تولید کننده آب میوه در مکزیک است، طراحی نموده است. بنا به گفته مسئولان شرکت Jumex، این طرح جدید طرحی کاملاً مناسب و قابل کابرد در صنعت نوشیدنی است و از ویژگی قابل توجهی در آب بندی (Sealing) محصول برخوردار است.

برخلاف درپوشهای معمول نوشابه های ورزشی که از طریق اعمال نیروهای کششی و رانشی (
Push and Pull) باز می‌شوند، در پوش بطریهای مارک Jumex دارای طرح خمیده خلاقانه‌ای است که باعث جهش و استفاده کامل از محتویات بطری می‌گردد.

این درپوش دو تکه‌ای در بطری های
PET از ماده Polypropylene در پایه و از ماده HDPE در دهانه جهت انطباق با گردنه های 38 میلیمتری استاندارد و در دو رنگ سیاه و نارنجی ساخته شده که ضمن افزایش ماندگاری محصول، امکان متمایز کردن مارک Jumex را نیز افزایش می‌دهد. مسئولان شرکت فوق‌الذکر از همکاریهای مشترک در اجرای این پروژه بزرگ بسیار مسرور هستند.

آلودگی و از دست دادن منابع محیط زیست به اقتصاد کشور لطمه می زند


آلودگی محیط زیست و بی توجهی به منابع طبیعی به اقتصاد کشور لطمه می زند و برنامه ریزی مقطعی برای اقتصاد نیز با ماندگار کردن چهره خشن فقر، محیط زیست را آسیب پذیر می سازد.
به گزارش خبرنگار شانا از همایش شهرداران سبز، معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت محیط زیست به اهمیت آثار بلندمدت سیاست ها و اهداف مورد نظر در دوران مدیریت افراد اشاره کرد و گفت: دوران مدیریت افراد، محدود است و مجموعه عملکردها در دولت و شهرداری ها باید در راستای توسعه و ارتقاء کیفیت زندگی مردم کشور باشد.
ابتکار با اشاره به اینکه توسعه و افراط در مصرف در بسیاری موارد، زندگی و آینده مردم را تحت الشعاع قرار می دهد گفت: بسیاری از قدم هایی که برای توسعه برداشته شده به ضد توسعه تبدیل شده و معضل زباله و پسماند نیز ناشی از همین الگوهای غلط مصرف و توسعه است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بیش از 60درصد از جمعیت کشور در مناطق شهری زندگی می کنند و این الگوی جدید، نیاز به مدیریت جامع و کارامد با حفظ کیفیت دارد. این درحالی است که روستاهای کشور نیز به تبع روند روبه رشد شهرنشینی در صورت عدم ساماندهی صحیح به امور زیست محیطی و مدیریت پسماند، با افت کیفیت زندگی مواجه خواهدبود.
وی در زمینه مدیریت پسماند گفت: شاخص های تعالی اجتماعی در این مورد،طی سال های گذشته فراموش شده بود و در حال حاضرنیز تغییر و چرخش های ایجاد شده درنگرش ها و سیاست های دولت و دستگاه های اجرایی یکی از دستاوردهای مثبت و مبارک محسوب می شود.
ابتکار با اشاره به اینکه مصرف زیاد و تنوع، شاخص توسعه نیست گفت: بدون بهره گیری از الگوهای مصرف صحیح در سال های آینده با مشکلات زیست محیطی متعدد ناشی از ورود تکنولوژی های متنوع نظیر باتری های تلفن همراه و قطعات رایانه مواجه خواهیم بود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه مدیریت پسماندها گفت: قانون مدیریت پسماندها بسیار جامع، کارامد ومفید است و می تواند نقطه اتکای خوبی برای حرکت های زیست محیطی کشور تلقی شود.
وی همچنین افزود: آیین نامه مدیریت پسماند وبرنامه چهارم توسعه در حال تدوین است و امیدواریم با همکاری شهرداری ها شاهد ابلاغ سریع تر آن به دستگاه های اجرایی ذیربط باشیم.
معاون رییس جمهور از پیگیری های جدی به منظور تخصیص ردیف بودجه جداگانه برای مدیریت پسماندهای بیمارستانی خبرداد و گفت: سال گذشته بودجه محدودی به این امر اختصاص یافت و امسال درصدد افزایش میزان و ردیف این بودجه هستیم.
معصومه ابتکار با اشاره به میزان رو به رشد بازیافت در کشورهای توسعه یافته گفت: برنامه ریزی های انجام شده در کشورهای صنعتی برمبنای بهره گیری و بازیافت تا 98 درصد از زباله ها و پسماندها و اقتصادی کردن آنهاست و بر همین اساس نیز اتحادیه اروپا اجازه دفن بیش از دو درصد از زباله ها را صادر نمی کند.
وی بر لزوم حمایت از شهرداری ها تأکید کرد و گفت: در حال حاضر درزمینه عوارض آلودگی ها به شهرداری ها کمک هایی ارایه می شود و یکی از اهداف اصلی صندوق ملی محیط زیست نیز اهدای این نوع کمک هاست.
ابتکار افزود: با توجه به جدیت سازمان حفاظت محیط زیست برای استقرار شاخص ها و ضوابط زیست محیطی تعیین شده شهرداری ها برای سازگاری با این شاخص ها و دستیابی به موقعیت مطلوب زیست محیطی به تلاش مستمر نیاز دارند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست به طراحی سبز اشاره کرد و گفت: در پتروشیمی ها اقدامات خوبی در زمینه تجزیه پذیرشدن پلاستیک ها انجام شده و این مساله می تواند از طریق سایر دستگاه ها و مؤسسات مربوطه نیز همزمان با پتروشیمی ها پیگیری شود.
وی با اشاره به آغاز رشد صنایعی نظیر کمپوست، بازیافت
pet، روغن سوخته، کاغذ، باگاس،تایر و پلاستیک گفت: نقش وزارت صنایع و معادن در این میان و به منظور حمایت از این قبیل صنایع بسیار مؤثر خواهد بود و این تنها از طریق طراحی سبز، اجرایی خواهد بود.
دکتر ابتکار گفت: رفع مشکل زباله بدون اصلاح رفتارهای فردی امکان پذیر نیست و نمی توان تمام مسوولیت مربوط به این مشکل را متوجه شهرداری ها دانست.

خبرگزاری آفتاب- نلی محجوب:
در آخرین سفرم در سوپرمارکتی با این دو پرسش مواجه شدم، چرا برای خرید، کیسه های کنفی را جایگزین کیسه های پلاستیکی نمی کنیم و آیا مجبور هستیم هر بار آب را در بطری های پلاستیکی خریداری کنیم؟ تمام این مواد پلاستیکی غیرضروری در دنیای ما باعث به خطر انداختن سلامت بشر و محیط زیست می شود. وقتی در سال 2003 به بنگلادش سفر کردم متوجه تفاوت عمده ای در خیابان های داکا با سایر شهرهای مشابه آن در نقاط مختلف دنیا مانند آسیا، آفریقا و آمریکای مرکزی شدم.



این تفاوت چیزی جز انبوه زباله های پلاستیکی نبود. اگر شما برای خرید، کیسه ای همراه نداشته باشید در فروشگاه های بنگلادش به شما کیسه های کنفی به جای کیسه های پلاستیکی فروخته می شود. این کیسه ارزان قیمت کنفی فوق العاده علاوه بر استحکام زیاد و عمر طولانی از مواد قابل تجزیه ساخته شده است.

آنها علاوه بر مقاومت زیاد راحت تر از پاکت و کیسه های پلاستیکی حمل شده و هیچ وقت پاره نمی شوند. در بسیاری از فروشگاه ها، اگر ساک شخصی تان را به همراه داشته باشید 5 سنت از کل قیمت خریدتان کسر می شود. اگر فروشگاه محله تان این کار را نمی کند به مسئولش گوشزد کنید. من شخصاً طی یک هفته، 20 سنت با استفاده از این کیسه کنفی پس انداز کردم و در طول 10 سال استفاده مداوم 104 دلار پس انداز کرده ام.

هرچند که این مقدار پول زیادی نیست اما هر بار با به همراه بردن این کیسه های خرید می توانید مقداری پس انداز کنید. همین امر سبب شده تا همیشه کیسه کنفی در ماشین داشته باشم و هر بار که به خرید می روم از آن استفاده کنم.

این پنج سنت عامل تشویقی خوبی است تا به جای خرید کیسه های پلاستیکی از این ساک های شخصی استفاده کنیم علاوه بر این، شیوه بسیار خوبی است برای پس انداز و باید با همین روش ها به کودکان استفاده مجدد و بازیافت را آموخت.

بهره گیری از این روش ها باعث کاهش انباشت زباله های پلاستیکی و کاغذ در گورستان زباله شهرها می شود. باید توجه داشت که کارخانجات تولید کاغذ و کیسه های پلاستیکی عملاً انرژی مصرف می کنند و آلودگی هایی را موجب می شوند.

گذشته از این موارد، در بسیاری از نقاط دنیا آب آشامیدنی با طعم مناسب در دسترس مردم قرار دارد. اما بسیاری از آنها ترجیح می دهند آب را در بطری های پلاستیکی خریداری کنند.

به جز طعم مناسب آب، سلامت آب آشامیدنی هم مطرح است که در ایالات متحده کیفیت آب لوله کشی بسیار به حد استانداردها نزدیک است. سوال این است که چرا بسیاری از مردم در شمال شرقی اقیانوس آرام از آب های داخل بطری استفاده می کنند گاهی قیمت هر بطری آب آشامیدنی به 5/3 دلار می رسد. نمی دانم برخی از مردم چنین پول هایی را پرداخت می کنند در صورتی که آب آشامیدنی مجانی در اختیار دارند. وقتی این امکان وجود دارد که یک لیتر آب را به مبلغ 49 سنت خریداری کنید (که هنوز هم در مقایسه با بنزین گران است) و بتوانید به راحتی از آن استفاده کنید. جای تعجب است که چرا مردم از این بطری های آب خریداری می کنند. اغلب بطری های پلاستیکی از ماده ای به نام
PET
ساخته می شوند که از مشتقات نفت محسوب می شوند.

کارخانجات در مراحل تولید بطری های آب علاوه بر ایجاد توکسین، سوخت های فسیلی را هم به گونه ای از بین می برند.

اغلب این بطری ها قابل بازیافت نیستند و تنها 12 درصد از این بطری های پلاستیکی در چرخه بازیافت قرار می گیرند و روزانه میلیون ها بطری در گورستان زباله ها انباشته می شود.

تصور می کنم این مشکل را هم به راحتی می توان با به همراه داشتن یک بطری شخصی برطرف کرد. بطری تان را از آب لوله کشی پر کنید و به همراه کیسه کنفی تان همه جا به همراه ببرید و به این طریق هر کدام از شما به محیط زیست کمک کنید و پول هایتان را پس انداز کنید.

مطلب فوق از کاترین ب وبراون دارای مدرک دکترای پرستاری از دانشگاه
OHSU است. شما می توانید به آدرس پست الکترونیکی Kbbrown@eastoregonian.com با او در تماس باشید و عقایدتان را درباره محیط زیست برایش بفرستید.

نظرات 5 + ارسال نظر
ghfhtyu یکشنبه 16 خرداد‌ماه سال 1400 ساعت 09:36 ب.ظ

ناشناس جمعه 10 فروردین‌ماه سال 1403 ساعت 10:20 ق.ظ

خوب نیست من ازاین بدم میاد

حنا یکشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1403 ساعت 09:57 ب.ظ

خیلیم خوبه خوشت بیاد

حَنا یکشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1403 ساعت 10:03 ب.ظ

خیلی عالیه دوست جونیم

حَنا یکشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1403 ساعت 10:06 ب.ظ

خیلی عالیه دوست جونیم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد