سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

اجرای دستورالعمل اتلاف سگهای ولگرد

دیر زمانی نیست که دستور العملی را بزرگان کشور در خصوص اتلاف سگهای ولگرد تصویب و به کلیه شهرها و روستاهای ایران ارسال داشته اند ولی متاسفانه هنوز شاهد هستیم که این دستور العمل اجرایی نشده است حال باید ببینیم هدف از این دستور العمل شده بوده است . امید که بتوانیم روزی قوانین را از روی کاغذ بر روی زمین اجرایی نماییم.

اهداف تهیه این دستورالعمل عبارتست ازکنترل بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان از طریق شناسایی کانون تجمع سگهای ولگرد و کنترل جمعیت آنها با انتخاب روش مناسب و ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی درخصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجهه با حیوانات مزاحم (با الویت سگ‌های ولگرد) ...

دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای ولگرد برای اجرا در شهرها و روستاها



دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای ولگرد،که در ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان در سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور تصویب شد،از سوی مهندس نیکزاد معاون هماهنگی امور عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهردای ها و دهیاری های کشور جهت اجرا از سوی شهرداری هاو دهیاری های سراسر کشور به استانداری ها ابلاغ شده است. دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای ولگرد پس از حدود یک سال جلسات و بحث و تبادل نطر نمایندگان سازمانهای عضو ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان که به میزبانی دفتر هماهنگی خدمات شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور برگزار شد،بهمن ماه 87 به تصویب رسید.
اهداف تهیه این دستورالعمل عبارتست ازکنترل بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان از طریق شناسایی کانون تجمع سگهای ولگرد و کنترل جمعیت آنها با انتخاب روش مناسب و ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی درخصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجهه با حیوانات مزاحم( با الویت سگ‌های ولگرد ).
مهمترین معضلات و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت سگهای ولگرد، شیوع بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان ، افزایش آن در جمعیت دامی و انسان و انتقال بسیاری از بیماری‌ها از سگ به انسان می‌باشد و از جمله مهمترین آنها می‌توان به بیماریهایی نظیر هاری، کیست هیداتیک، سالک،کالاآزار،لاروهای مهاجر احشایی بروسلوز و لپتوسپیروز اشاره نمود که برضرورت اجرای دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد بیش ازپیش تاکید می ورزد.
همچنین سگهای ولگرد بعنوان یکی از عوامل اصلی حمله و گزش به انسان مطرح هستند که در موارد عدیده‌ای گزش انسان توسط سگ ( بدون انتقال بیماری ) منجر به مرگ بالاخص در اطفال می‌گردد و موجب سلب آسایش عمومی در شهرها و روستاها شده و به عنوان یکی از مهمترین عوامل آلوده‌کننده پارکها و تفرجگاه‌ها مطرح می‌باشند و سگها دارای قابلیت و پتانسیل تولید مثلی بسیار بالا بوده و به همین علت جمعیت سگهای ولگرد در صورت اجرا نشدن برنامه‌های کنترل و مبارزه، سریعاً افزایش یافته که مخاطرات فراوانی برای شهروندان به دنبال خواهد داشت.
بر اساس این دستورالعمل مرکز کنترل جمعیت حیوانات مزاحم باید دارای محل نگهداری حیوانات مزاحم باشد که در شهرداریهای دارای مجوز کارگروه استانی ایجاد می شود و این محل باید در خارج از محدوده مناطق مسکونی که به تایید کارگروه شهرستان رسیده باشد مکانیابی شده و واجد مشخصات خاصی باشد .
همچنین مرکز کنترل جمعیت حیوانات مزاحم دارای واحد زنده گیری است با حضور افراد آموزش دیده شامل کاردان دامپزشکی، نیروی کارگر کارآزموده ، مامور تیرانداز با سلاح بیهوشی و دامپزشک به عنوان مسئول فنی طرح (مستقر در مرکز کنترل)تشکیل می‌گردد و تعداد واحدهای زنده‌گیری براساس گستردگی منطقه مورد عمل،برآورد تعداد سگهای ولگرد،الویت‌های زمانی اجرای طرح و غیره تعیین خواهد شد.
به منظور ایجاد شرایط مناسب قبل از عملیات زنده‌گیری و کنترل جمعیت سگهای ولگرد و بلاصاحب باید فعالیتهائی مانند : اطلاع رسانی توسط شهرداری و دهیاری مربوطه ، مراقبتهای بهداشتی و پزشکی و اقدامات پیشگیری شامل واکسیناسیون کزاز و هاری و آموزش اصول بهداشت انجام شود.
پس از جمع‌آوری سگهای ولگرد از سطح شهر و روستا و انتقال آنها به قفس نگهداری موقت در مرکز نگهداری، عملیات معاینه ، تشخیص و تفکیک سگ‌های اصیل و سگ‌های آلوده زیر نظر دامپزشک انجام می‌شود و سگ‌های ولگرد آلوده و غیر مفید از سگ‌های اصیل مفید تفکیک و سگ‌های مفید توسط دامپزشک واکسیناسیون و قرنطینه شده، پس از طی دوره قرنطینه، نصب قلاده و شناسنامه‌دار کردن سگ به مراکز یا افراد متقاضی پس از اخذ تعهد از آنها درخصوص نگهداری مناسب حیوان و عدم رهاسازی ، انجام دوره‌ای معاینات و مراقبت‌های بهداشتی لازم تحویل می‌شود.سگ‌هایی که بعنوان سگ گله به افراد واگذار می‌شود قبل از واگذاری توسط دامپزشک عقیم‌سازی خواهند شد.
تشکیلات اجرایی جهت اجرای این دستورالعمل در چهار سطح ملی،استانی،شهرستانی و اجرائی تشکیل می شود.
سطح ملی شامل ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان است که به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی وزارت کشور و دبیری دفتر هماهنگی خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با حضور نمایندگان سازمانها و دستگاههای عضو تشکیل می شود که عبارتند از:معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست،دفتر برنامه‌ریزی اجتماعی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور،نماینده دادستان کل کشور در امور اسلحه و مهمات،مرکز سلامت و محیط کار و مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، وزارت جهاد کشاورزی ، معاونت بهداشتی و پیشگیری رئیس سازمان دامپزشکی کشور ، انجمن حمایت از حیوانات ،نیروی انتظامی، دفاتر امور اجتماعی و امنیتی وزارت کشور.
وظایف ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان عبارتست از: برنامه‌ریزی و انتخاب روش‌های مناسب در زمینه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان در سطح کشور ، ارائه دستورالعمل‌ها و استراتژی‌های کلان ،حمایت و نظارت بر فعالیتهای کارگروه استانی، شهرستان و شهرداری‌ها ، برنامه‌ریزی برگزاری دوره‌های آموزشی مورد نیاز وبرگزاری جلسات ستادبه صورت منظم حداقل دو بار در سال .
کارگروه استانی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و دبیری مدیرکل دفترامور شهری استانداری و با حضور نماینده معاونت سیاسی و امنیتی استانداری ، مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری ،نماینده شورای اسلامی استان، معاون خدمات شهری شهرداری مرکز استان ،نماینده شهرداران استان، مدیرکل اداره کل حفاظت محیط زیست استان ، معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی ، نماینده نیروی انتظامی استان ، نماینده دادستانی استان ، مدیرکل اداره کل دامپزشکی استان ،مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان، رئیس انجمن حمایت از حیوانات نماینده استان ،مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری و نماینده دهیاران استان تشکیل می شود.
برنامه‌ریزی لازم جهت اجرای مصوبات ستاد مرکزی ، پشتیبانی از اجرای طرح‌ها در سطح استان ،‌ حمایت از فعالیتهای کارگروه شهرستان و نظارت بر فعالیتهای آنها ، برنامه‌ریزی لازم جهت برگزاری دوره‌های آموزشی مصوب ستاد مرکزی ، تقسیم استان به مناطق عملیاتی جهت ایجاد مراکز کنترل جمعیت سگهای ولگرد و انتخاب شهرداران متولی این مراکز از جمله وظایف ستادهای استانی است.
بر اساس این دستورالعمل کارگروه استانی با اخذ نظرات کارگروه‌های شهرستان، شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان، می بایستی به نحوی اقدام به منطقه‌بندی استان ( با توجه به وسعت، برآورد تعداد سگ‌های ولگرد، امکانات شهرداری‌ها و دهیاریها و ... )، تعیین محل احداث مراکز نگهداری حیوانات مزاحم شهری و تعداد واحد‌های زنده‌گیری ‌نماید که امکان استفاده مشترک از تاسیسات و تجهیزات فراهم آمده و هر شهرداری و دهیاری نیاز به ایجاد تاسیسات و امکانات و تجهیز واحد زنده‌گیری نداشته باشد. هزینه‌های اجرای طرح بر اساس تعرفه مصوب کارگروه استان به ازای هر قلاده برآورد و توسط شهرداری مجری از سایر شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اخذ خواهد شد.
کارگروه شهرستان کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان به ریاست فرماندار به عنوان رئیس کارگروه شهرستان،شهردار مرکز شهرستان به عنوان دبیر کارگروه،شهرداران شهرهای شهرستان،رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان،رئیس مرکز بهداشت شهرستان،نماینده نیروی انتظامی شهرستان، نماینده دادستانی شهرستان،رئیس اداره کل دامپزشکی شهرستان،بخشداران شهرستان،دهیار منتخب شهرستان ونماینده انجمن حمایت از حیوانات شهرستان تشکیل می شود.
برنامه‌ریزی جهت اجرای مصوبات ستاد مرکزی و کارگروه استانی ،حمایت و نظارت بر فعالیتهای شهرداریها و دهیاریهای شهرستان وتهیه تعرفه اجرای عملیات کنترل جمعیت به ازای هر قلاده و نحوه اخذ آن توسط شهرداری مجری از سایر شهرداری‌ها و دهیاری‌های واقع در منطقه بر اساس دستورالعمل مصوب کارگروه استان از جمله وظایف ستادهای شهرستانی است.
واحد کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان مسئولیت امور اجرایی این دستورالعمل را بر عهده دارد که با توجه به جمعیت و گستردگی شهر و منطقه تحت پوشش در حوزه معاونت خدمات شهری در کلیه شهرداری‌های کشور به ریاست معاون خدمات شهری تشکیل خواهد شد و نسبت به انجام ارزیابی‌های لازم و تدوین تشکیلات و نیروی انسانی مورد نیاز اقدام می‌نماید.
برنامه‌ریزی جهت کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان بر اساس مصوبات ستاد مرکزی و کارگروه‌های استانی و شهرستانی ، اجرای طرح کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان در سطح شهرها و روستاهای منطقه. راه‌اندازی واحد کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان و نظارت بر انجام فعالیتهای آن وگزارش‌دهی مرتب به کارگروه شهرستان از وظایف ستاد اجرائی است.
ایجاد مرکز کنترل جمعیت حیوانات مزاحم در هر واحد منوط به تصویب کارگروه استان بوده و در صورتی که بر اساس مصوبه این کارگروه مقرر شد عملیات کنترل توسط شهرداری دیگری در قبال اخذ وجه انجام شود، نیاز به تشکیل مرکز در شهرداری نبوده و یک نفر از کارشناسان حوزه خدمات شهری زیر نظر معاون خدمات شهری وظیفه هماهنگی‌های منطقه‌ایی را زیر نظر کارگروه شهرستان انجام خواهد داد.
همچنین شهرداری واجد مرکز کنترل جمعیت حیوانات مزاحم موظف به ارائه خدمات به سایر شهرداریها و دهیاری‌های تابعه با اخذ بهای خدمات مصوب کارگروه شهرستان می‌باشد. این امر منوط به درخواست دهیار و تایید بخشدار و کارگروه شهرستان مربوطه می‌باشد
نظرات 19 + ارسال نظر
تقی جهانگیری دوشنبه 13 مرداد‌ماه سال 1399 ساعت 12:37 ب.ظ

سگها باعث آزار و اذیت ما وبچه هامن هستن هروزم این ماشین مبارزه با سگها رو میبینم که میاد و میره ولی اقدامی نمیکنن روز بروز هم تعدادشان افزون میشود ما چکار کنیم:

کیوان فرح بخش دوشنبه 24 شهریور‌ماه سال 1399 ساعت 12:35 ب.ظ

بنده بارها در هنگام دوچرخه سواری مورد حمله سگهای ولگرد قرار گرفته ام.این سگها عموما گوشهایشان بریده شده و معلوم است مدتی به عنوان سگ نگهبان در کارگاه های ساختمانی در شهرکهای اقماری مورد استفاده و پس از پایان کار ساخت و ساز در خیابان رها شده اند.روز به روز به تعدادشان اضافه می شود.در شهرکهای صنعتی به مانند پرند و یا شهرک مسکونی پرند و پردیس و هشتگرد به تعداد فراوان وجود داشته و آزادانه جفتگیری کرده و تعدادشان زیاد می شود.در مملکت اسلامی ایران واقعا جای تاسف است که این سگهای بدون صاحب عقیم و یا معدوم نمی شوند.نیازی نیست که در سطح خیابان کشته شوند که موجب آزرده خاطر شدن مردم شود.کافی است در جایی دور از شهر جمع آوری و با روش بدون درد کشته شده و بصورت بهداشتی دفن گردند.

حامی حقوق حیوانات یکشنبه 6 تیر‌ماه سال 1400 ساعت 05:47 ب.ظ

خیلی راحت درباره اتلاف سگ های ولگرد حرف میزنید . خیلی راحت . ما بودیم که سگ و گربه رو اهلی کردیم و ما بودیم که باعث شدیم این حیوون های زبان بسته تو فضای شهر ها پراکنده بشن . درسته سگ های بی سرپرست حمله می کنن اما کشتن اونها راه حل انسانی برای اشرف مخلوقات نیست ، هست آیا . لطفا عقیم سازی رو مد نظر بگیرید که حداقل جمعیت این حیوانات کمتر بشه که هم اونها بخاطر ما کشته نشن . کاش یکم خودتون رو جای سگ ها و گربه هایی میزاشتید که برای خزشون دزدیده میشن و پوستشون زنده زنده کنده میشه . اگر ایرانی هم مثل بقیه کشور ها از پناهگاه حیوانات گربه و یا سگ میگرفت الان شما به پناهگاه ها سر و سامان داده بودید . لطفا لطفا اون ها هم جون دارن و اونها هن درد رو میفهمن .

دامپزشک چهارشنبه 7 مهر‌ماه سال 1400 ساعت 12:38 ب.ظ

با سلام
طبق قانون که شاید خیلی از مردم و مسئولین اشراف و آگاهی کامل نسبت به این موضوع را نداشته باشند به صراحت در قانون قید شده متولی ساماندهی ونگهداری و کنترل و... سگهای بلاصاحب(ولگرد)شهرداریها هستند.امیدست که این وظیفه به صورت شایسته ای انجام شود

فرزانه شنبه 16 بهمن‌ماه سال 1400 ساعت 11:58 ق.ظ

طبق دستورالعمل سال۸۷کشتن سگها تخلف محسوب میشه اعتلاف جهانی آیکم دستورالعمل کنترل جمعیت سگها را داده که بر این اساس از وظایف شهرداری است که با واکسیناسیون، عقیم سازی، رها سازی در مکانی مشخص و مناسب و غذارسانی حداقل رفاه رو برای این حیوانات همراه فراهم کنه
نه به سگ کشی
مسئولین محترم لطفا دستورالعمل ۸۷ رو اجرا کنید

محمد شهبازنیا یکشنبه 12 تیر‌ماه سال 1401 ساعت 07:30 ق.ظ

سلام
اینهمه قانون و پیگیری قانونی در صورتی بکار می آید که با دید واقع بینانه از عهده شهرداری ها و ... برآید و هزینه آن هم تامین بشود وگرنه باز فرصت سوزی می شود که در طول آن تعداد این سگ ها دو چندان شود


این راهکارهایی مثل گرفتن و عقیم سازی و رها کردن توسط هر سازمان جهانی هم که ارایه شده باشد قابل نقد است زیرا اولا هزینه عقیم سازی زیاد است و ثانیا خطر حمله به بچه ها و نیز بیماری های بسیاری که از فضولات این حیوانات در سطح شهر ها ایجاد می شود را حل نمی کند
یا نگهداری در مکانهایی خاص هم اگر بگونه ای اجرا شود که خود باعث افزایش زاد و ولد اینها نشود و از نظر مالی امکانش برای کشور باشد خوب است(((البته اینجا جایی است که افراد حامی حقوق سگ های ولگرد باید صداقت خود را نشان دهند و هزینه نگهداری و عقیم سازی آنها را بدهند وگرنه معلوم می شود نیت آنها چیز دیگری و شاید هم دستور از جاهایی دیگر است)))

به هر حال با این دست و آن دست کردن الان جان کودکان بی گناه کشور عزیزمان در خطر افتاده و طی همین هفته پیش همین سگ های ولگرد دو بچه ۴ و ۶ ساله در قم را دریدند خانواده هاشون و همه ما رو داغدار کردند(کی باید پاسخگو باشه)
جان حیوانات تا زمانی محترم است که مزاحم و خطری برای جان انسان ها که اشرف مخلوقات هستند نباشند وگرنه از بین بردن آنها(در صورتی که نگهداری یا راهکارهای دیگر عملی نباشد) مثل از بین بردن انسان های جانی واجب و کاری کاملا انسانی است.

مانیا یکشنبه 20 آذر‌ماه سال 1401 ساعت 10:57 ق.ظ

سلام دوست عزیز در تمام کتب مقدسی که مذهبیون قبول دارند ، تمام موجودات جان یکسانی دارند بگذرد که تفکر ما حیوان دوستان با شما که خود را اشرف مخلوقات میدانید ولی کاری جز خوردن و خوابیدن و پول دراوردن و بچه زاییدن ندارید با تمام مشکلاتی که فرزندانتان از لحاظ بینش و تفکر و فرهنگ دارند فرق دارد ، در احادیثی که خود مسلمانان شیعه ارائه دادند حضرت علی و پیامبر اکرم همسفره با حیواناتی مانند سگ میشدند و از غذای خود به آنان اطعام میکردند ذکر شده ، در این احادیث خبری از بیماریهای منتقله و حمله سگ و گربه به انسانها نیامده ، فکر نمیکنم شما از لحاظ اشرف مخلوقات بودن از پیامبری که دینش را به ظاهر تبعیت میکنید بالاتر باشید ، به هر حال خالق ما و حیوانات یکی است حتی اگر به دینی اعتقاد نداشته باشید این را هر آدم نابالغی هم میپذیرد ، با آگاهی به این موضوع که کره زمین در اختیار حیوانات و تمام‌موجودات این سیاره بوده و قرنها بعد انسان به وجود آمده و این سیاره را تحت اختیار و اشغال خود درآورده و باعث انواع و اقسام آلودگی و خرابی در محیط زیست این سیاره شده پس حتما با این دیدگاه باید نسل انسانها هم‌ منقرض میشده توسط حیوانات و اجازه رشد پیدا نمیکرده چون تنها موجودی که باعث صدمات جبران ناپذیر با تولید آشغال و زباله و پلاستیک های غیر بازیافتی شده که باعث ویرانی چند ده برابری سالیانه به این سیاره شده همین ما بشر دوپا هستیم ، این مساله رو مقایسه کنید با تمام موجوداتی که روی کره زمین زندگی میکنند قرنها و حتی فضولاتشان هیچ آسیبی به سیاره وارد نکرده بلکه چرخه حیات به واسطه اینها برقرار مانده نه وجود انسان ،قطعا باید برای رفاه حال حیوانات و انسانها و همزیستی مسالمت آمیز راهکارهای بهداشتی و صحیحی در نظر گرفته بشه که موجب رضایت آدمها و تمام موجودات این سیاره بشه ، که البته در نظرات دوستان حامی حیوانات به خوبی اشاره شده و راهکارهاش رو گفتن ، عقیم سازی و کنترل جمعیت درست و انگل تراپی و واکسیناسیون و نگهداری در مکانهای مشخص با شرایط بهداشتی و کمک دولتها و افراد حامی و دوستدار محیط زیست ، بهترین روش بقای تمام موجودات سیاره است، مطمینا کشور ما با ثروتهای خدادادی که دارد توان حفظ و نگهداری محیط زیست با تمام حیوانات و بافت گیاهی به روش درست و اصولی را دارد اگر دولتمردان کارامد و
متعهد و شهروندان دلسوز برای پشتیبانی از آن تمام قامت بایستند

فاطمه دوشنبه 21 آذر‌ماه سال 1401 ساعت 11:05 ق.ظ

سلام به همه دوستان من به شخصه حامی حقوق موجودات مظلوم هستم چه بچه ها و چه حیوانات و دارم در کانون حفاظت از محیط زیست فعالیت میکنم
و واقعا بابت از بین بردن حیوانات بی گناه مخصوصا سگ های ولگرد که با به وجو اومدن زندگی شهری و گسترده شدن اون و همچنین در نظر نگرفتن مکان هایی مناسب برای اون ها متاسفم و بارها خودم رو سرزنش کردم که شاید میتونستم کاری کنم تا این فاجعه اتفاق نیفته و بابت از دست دادن بچه های بیگناه خانواده های داغدار هم واقعا متاسفم و نمیدونم این حجم از ناراحتی و تاسف رو چه طور بیان یا در درونم حل کنم
میخواستم خاطره ای از سگ های ولگرد که به شخصه داشتم بگم ما زمینی داشتیم در اطراف اسلامشهر و عملا طبیعت محسوب میشه و سگ ها جای خودشون بودن ما گاهی برای دورهمی ها میرفتیم و خودم یک بار دوچرخه سواری میکردم که یک سگ بزرگ دنبالم افتاد و من فکر کردم میخواد حمله کنه و واقعا ترسیدم اما بعدا متوجه شدم سیر بوده و به خاطر گرسنگی این کار رو نکرده بلکه برای بازی انگار داشت با دوچرخه ی من رقابت میکرد و اینکه سگ ها حیوانات به شدت باهوش و مهربونی هستن رو نباید نادیده گرفت
اگر غذارسانی مناسب توسط همین من و شما که کلی غذای اضافی و نان دور ریز داریم البته با شرایط مناسبش مثلا ماکارونی و ادویه و گوشت خام ندیم به سگ ها انجام بشه مطمئنا هیچ وقت از گرسنگی مجبور نمیشه به یک کودک یا هر فرد دیگری حمله کنه
و کره زمین اونقدر بزرگ هست که برای تک تک موجوداتی که به دنیا میان جا داره نیازی نداره جای همدیگرو بگیریم و یا همدیگرو از بین ببریم
و میخواستم یک خاطره ی دیگه هم بگم براتون همونجایی که من دوچرخه سواری میکردم حدودا ۱۲ سالم بود و خواهرام ۵ ساله شاید باورش سخت باشه براتون ولی پدر من با اینکه طبیعیه که آدم از یک گله سگ بترسه میترسید ولی با کلی احتیاط براشون غذا میبرد و اون اوایل فقط نون و آب میداد چون نمیدونست که میشه پای مرغ یا گردن مرغ یا باقی مونده مرغ رو از مرغ فروشی ها بگیره و بهشون بده
با این حال هروقت ما میرفتیم سر زمینمون کل گله ی سگ ها از نژاد های مختلف و کوچیک و بزرگ میدویدن سمت ما و این هم ترسناک بود در نگاه اول و هم با شکوه بعد که به ما میرسیدن همشون آروم بودن و منتظر مینشستن تا پدرم بهشون غذا بده و حتی بعضی هاشون با خواهرام بازی میکردن و خودشون لوس میکردن که نازشون کنی واقعا این لحظات خیلی قشنگ و دوست داشتنی بود
بعد از یک مدتی متوجه شدیم یکیشون بیماری پوستی داره و هیچ کدوم بهش دست نمیزدیم و پدرم با راهنمایی از دامپزشک قرصی گرفت و با غذا میداد تا بیهوش بشه که بتونه اسپری و داروهایی که از دامپزشک گرفته بود براش بزنه چون ما اون موقع هزینه ی اینکه دامپزشک بیاد تا اونجا رو نداشتیم و متاسفانه چون بیمار بود خیلی اذیت میشد و اصلا نمیشد با خودت ببریش پیش دامپزشک و بعد اینکه قرص رو با غذا میخورد یه مسیری رو میرفت که پدرم نمیتونست پیداش کنه ببینه طفلی کجا بیهوش افتاده و بعدش دیگه پدرم بهش قرص نداد تا یه وقت بیچاره تلف بشه و همین طوری مدتی گذشت و میومد برای غذا ولی خیلی کم میتونست غذا بخوره برای بیماریش و من دیگه گفتم بابا هرطور شده باید ببریمش و هماهنگ کردیم که یک وانت یا نیستن پیدا کنیم و بتونیم بگیریمش که هفته ی بعدش دیدیم دیگه هیچ کدوم از اون سگ ها نیستن و من با کلی پرس و جو و اصرار از طریق پدرم فهمیدم که شهرداری همشون رو کشته و من واقعا نابود شدم و متنفر از اون جا و بعدا تا دوسال طول کشید که من بتونم از خونه برم سمت زمین مون چون واقعا مهربون و با وفا بودن ماشین پدر من رو از چند یلومتری تشخیص میدادن و گروهی میومدن بدرقه مون و الان هم که دارم اینو مینویسم واقعا ناراحتم و تمام خاطرات خوشم باهاشون زنده شد
باور کنین با مهربونی به همدیگه چه هم نوعان چه غیر هم نوع هامون میتونیم زندگی قشنگ تر و تجربه های جالب تری داشته باشیم و از طبیعت خاطره بسازیم چون ما هم جزئی از همین محیط هستیم فقط با شهری شدن بین خودمون و موجودات تو طبیعت قشنگی که خدا بهمون داده دیوار کشیدیم بیاین با هم مهربون تر باشیم و به هم‌زیستی خوبی برسیم تو کشور های دیگه مثل ترکیه مثل هند که شاید بگیم اینا چه قدر کثیفن ولی همون صفا و شادی درونی شون رو از پیوند با هم نوعان و غیره نوعان خودشون دارن
تو ترکیه دستگاه هایی تو سطح شهر هستن که افراد رهگذر با انداختن یک سکه غذای خشک گربه و سگ میده بیرون چه طوری حالا یا شما یه پدالی دو فشار میدی و یا اون حیوون یادمیگیره و غذاش میریزه تو یک ظرف ثابت که نه شهر رو کثیف میکنه نه حیوون رو نه اون فرد رو و هیچ حیوونی هم از گرسنگی حمله نمیکنه و همه افراد و حیوانات در صلح هستن باید یکم روی زیرساخت ها و فناوری ها تو این زمینه حساب وا کنیم پیشنهاد بدیم کمک کنیم تا معضلات شهری هم کم بشه و دیگه هیچ موجود زنده ای مخصوصا از نوع بیگناهش که حیوانات و بچه های دوست داشتنی هستن از بین نره و شاهد اتفاقات تلخی نباشیم

باید بین بد و بدتر یکی رو انتخاب کرد..
ولی با هماهنگی دامپزشکی سگهایی که فکر میکنید میتونید نگهداری کنید واکسن هاری بزنید و قلاده هم داشته باشند مشکلی ایجاد نمیکنه و شهرداری کارشون نداره

ابراهیم خالدی یکشنبه 4 دی‌ماه سال 1401 ساعت 06:27 ب.ظ

سلام /آموزش و فرهنگ سازی اساس هر کاری ؛از جمله موضوع سگ های ولگرد
1- اگر به وضعیت زندگی حیوانات همچون سگ توجه شود اینکه جانواری مثل سایر جانوران غذا می خورد / تولید مثل می کند/زمانی که غذا وفور باشد در سال می تواند دوبار تولید مثل نماید و درهر زایمان بین 5 تا 20 توله
2- حال اگر چرخه غذایی قطع شود خودبخود به سمت کاهش می رود
3- تا زمانی که فرهنگ غذا دادن به سگ رواج دارد امکان کنترل این حیوان یا حیوانات دیگر وجود ندارد.

Atila یکشنبه 14 اسفند‌ماه سال 1401 ساعت 02:20 ق.ظ

فقط با کشتن سگها نفرت پراکنی از این نظام و سردمدارانش بیشتر کنید..یعنی همه چیزاتون دروست و رو حساب کتاب الا این زبون بسته های مظلوم که تنها گناهشون اینه که خدا خودخواه تر از انسان نیافریده .که برای راحتی و برای رفاه خودش جون هر موجود زنده ای میگیره وسلام

بیتا چهارشنبه 24 آبان‌ماه سال 1402 ساعت 10:54 ق.ظ

دست بردارین از این همه آزار حیوانات بیچاره !!!!!!!!!!!!!!!!!خیلی از آدمها هم صد مرتبه از سگهای ولگرد بدتر هستن،بهتره که یه فکری برای اونا بکنید ...!

حسین سه‌شنبه 17 بهمن‌ماه سال 1402 ساعت 10:23 ب.ظ

لعنت بر دل سیاه شیطان صفتان

جمال الدین رستمی جمعه 18 اسفند‌ماه سال 1402 ساعت 07:56 ب.ظ

رستمی:
بنام خدا

ممد شنبه 12 خرداد‌ماه سال 1403 ساعت 12:52 ب.ظ

شما هایی که میگید سگ ها مظلوم و از این چرت و پرتا آخه گناه من چیه که هر روز موقع رفتن به مدرسه باید استرس حمله سگ ها رو داشته باشم و هر ماه حداقل سه بار مورد حمله قرار میگیرم که بعضی موقع ها مجبور به دور زدن نصف شهر برای فرار از سگ بشم
گناه من چیه که سگ ها ارامش ما رو بردن

کرمی جمعه 5 مرداد‌ماه سال 1403 ساعت 11:48 ب.ظ http://www.environmentalhealth.ir

واقعا متاسف میشم وقتی میبینم تا این حد مردم بی رحم و سنگدلن.. این ما هستیم که تمام کره ی زمین رو اشغال کردیم و هیچ جایی برای زندگی حیوانات نذاشته ایم و هنوز هم وقتی یک سگ بی پناه در خیابان میبینیم آرزوی مرگش را میکنیم!!! نه تنها زیستگاه این حیوانات را به نابودی کشیده ایم بلکه حق زندگی هم به انها نداده ایم! این است اشرف مخلوقات؟ انسان.. موجودی که همه چیز را تخریب میکند، باعث مرگ و انقراض حیوانات میشود و بعد از این همه آسیب که به محیط زیست میزند تا خودش رفاه داشته باشد، هنوز هم از وضعیت زندگی اش راضی نیست؛ اسم خودش را گذاشته اشرف مخلوقات؟ این ما هستیم که باید نابود شویم تا بالاخره کره زمین یک روز خوش بر خودش ببیند.

کرمی جمعه 5 مرداد‌ماه سال 1403 ساعت 11:57 ب.ظ http://www.environmentalhealth.ir

قابل توجه کسانی که فکر میکنند با غذا ندادن و گرسنه نگه داشتن سگ ها کار درستی میکنند:
اگر کمی فکر کنید متوجه میشوید که سگ هایی که به انسان ها حمله میکنند از شدت گرسنگی این کار را انجام میدهند و گرسنه ماندن زیاد انها باعث شده خوی وحشی گری در انها زنده شود و به فکر حمله به انسان بیفتند .
سگ ها موجوداتی هستند که در هر شرایطی برای بقای نسل خود مانند جانداران دیگر تولید مثل میکنند و تحقیق ها نشان داده سگ هایی که غذای درست و حسابی ندارند و گرسنه هستند تعداد توله های ماده شان بیشتر میشود( که این یک امر طبیعی بدن است برای اینکه موجود منقرض نشود)

این نکات را عرض کردم که متوجه شوید گرسنه نگه داشتن این حیوانات بی پناه و غذا ندادن به آنها نتیجه ی خوبی برایتان ندارد.
سگی که سیر شده باشد کاری به انسان ندارد و حمله نمیکند و بی خطر است. اگر شهرداری به جای کشتار دردناک و وحشیانه ی این حیوانات فکری به حال غذایشان میکرد هیچوقت این اتفاقات نمی افتاد.

رضا دوشنبه 5 شهریور‌ماه سال 1403 ساعت 07:35 ب.ظ

درود
اگر این دستورالعمل قابل اجرا است، چرا اجرا نمی شه؟
به نظر هزینه بالای اجرای دستورالعمل مانع شد.
اگه دستورالعمل قابل اجرا نیست چرا اصلاح نمی شه؟
بسیاری از مواقع حیوان های مدنظر در خارج شهرها و روستاها هستند که این دستورالعمل برایش متولی مشخص نکرد!

کفراش دوشنبه 7 آبان‌ماه سال 1403 ساعت 02:18 ب.ظ

درود
همه موجودات آفریده های پروردگارند و حق حیات دارند.

محمد صالحی جمعه 25 آبان‌ماه سال 1403 ساعت 02:31 ب.ظ

مرگ بر قاتلین مخلوقات خدا بالاخص سگ کش ها

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد