نمونه سوالات استخدامی بهداشت محیط
نگهداری آب استخر - سایت بهداشت محیط ایران
X
تبلیغات
پخش زنده جام جهانی
سایت بهداشت محیط ایران
بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

نگهداری آب استخر


نگهداری آب استخر

نگهداری آب استخر شامل کنترل پارامتر های میکروبی و شیمیایی آب شامل کنترل رشد میکروارگانیزم های آلاینده و شرایط شیمیایی و مشخصه های فیزیکی آب استخرهای شنا می باشد. نگهداری آب استخر از نظر مشخصه های فیزیکی آب استخرهای شنا که اغلب به عنوان مشخصه های ظاهری نیز ذکر می شود بسیار مهم می باشد. زیرا این خصوصیات معمولاً بطور مستقیم توسط استفاده کنندگان از استخر قابل تشخیص می باشد.

 

نگهداری آب استخر شامل کنترل پارامتر های میکروبی و شیمیایی آب شامل کنترل رشد میکروارگانیزم های آلاینده است.

درجه حرارت

دما آب استخر بر روی بسیاری از واکنشهای شیمیایی که در سیستمهای استخر انجام میگیرند اثر میگذارد.همچنین دما دارای اثر قابل ملاحظه ای بر روی حلالیت گازها در آب می باشد. درجه حرارت بالا روی قدرت گندزدا ها اثر دارد. یعنی گندزداها معمولا” در دمای بالاتر در استخرهای سرپوشیده شنا فعالتر هستند ، مطلوب است که دمای آب و هوای استخر کنترل گردد. درجه حرارت آب استخر نباید بیش از 29درجه سانتی گراد باشد. درجه حرارت هوای اطراف استخر نباید بیش از 4درجه گرم تر یا 2درجه سردتر از آب استخر باشد. مناسب ترین درجه حرارت برای هوای پیرامون استخر3درجه سانتیگراد(5درجه فارینهایت)گرمتر از آب آن است.

دمای آب پیشنهادی برای استفاده عموم 27 درجه سانتیگراد (80درجه فارینهایت،)24-23درجه سانتیگراد(76-74درجه فارینهایت) مطلوب و 28-26درجه سانتیگراد (82-78درجه فارینهایت) ایده ال می باشد. استخر های روباز در آب و هوای گرم نیاز به چرخش دادن آب یا افزودن مقادیر زیادی یخ برای جلوگیری از گرم شدن زیاد آب دارد.

هوادهی باعث کاهش دمای استخر به میزان 6-3درجه سانتیگراد(10-5درجه فارینهایت )می گردد. همچنین از آب سرد نیز برای این عمل می توان استفاده نمود. حمام و شنا در آب گرم ( 40درجه فارینهایت) باعث ناتوانی و ضعف و مشکلات تنفسی در مدت زمان کوتاه در کمتر از 10دقیقه در فرد خواهد شد. برای اندازه گیری دمای آب از دماسنج استفاده می شود. دماسنج را در زیر سطح آب در عمق حدود50 – 40سانتی متری داخل آب فرو برده و دمای آب را اندازه گیری می نمایند.

شفافیت آب استخر

شفافیت آب استخر از مهمترین ویژگی های ظاهری آب استخرهای شنا می باشد و از اهمیت آن می توان به ایجاد شرایط خوشایند و مطلوب و زیباشناختی برای استفاده کنندگان، ایمنی شناگران در دید عمق آب و خطرات احتمالی آن اشاره نمود. در تمام مدتی که از استخر استفاده می شود آب آن باید صاف و زلال باشد تا حدی که بتوان یک صفحه سیاه به قطر 6اینچ( 15سانتی متر) در زمینه سفید کف استخر در نقطه عمیق و به فاصله 9متر از هر طرف مشاهده کرد. این آزمایش حداقل پاکی آب استخر محسوب می شود و چنانچه آب با سیستم صافی تحت فشار یا انواع دیگر تصفیه شود باید آب آن خیلی صاف تر و زلال تر باشد.

صافی و شفافیت آب استخر به زیبایی آن نیز می افزاید. بنابر این بهتر است کیفیت آب ی که مورد استفاده استخر قرار می گیرد از منابع مطمئن شهری باشد.از عوامل ایجاد کننده کدورت می توان به فیلتراسیون نامناسب، زیاد بودن قلیائیت ،ایجاد رنگ،ذرات معلق موجود در آب یا توسط استفاده کنندگان که وارد استخر می شود را نام برد که باعث کاهش شفافیت آب می شود.برای اندازه گیری کدورت از دستگاه کدورت سنج استفاده می شود.اساس اندازه گیری کدورت در این دستگاه تفرق نور توسط عوامل ایجاد کننده کدورت می باشد. که برای رفع مشکل،بایستی نسبت به کنترل عوامل یاد شده توجه نمود.برای اندازه گیری شفافیت آب از دستگاه کدورت سنج که بر اساس تفرق نور عمل می کند استفاده می کنند.

رنگ

رنگ از سایر پارامتر های مهم در نگهداری آب استخر محسوب می شود. از خصوصیات ظاهری مهم در آب استخر به شمار می آید. رنگ ممکن است ناشی از آهن که به رنگ قرمز متمایل به قهوه ای یا منگنز به رنگ قهوه ای متمایل به سیاه و یا رنگ سبز ناشی از خوردگی مس در آب ایجاد شود. جلبک ها نیز با رشد شان سبب تغییر رنگ به سبز یا قهوه ای می گردند. حذف رنگ از ضروریات مهم مدیریت استخر ها می باشد،که از نظر مقبولیت، برای شناگران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دترجنت ها بعنوان عوامل فعال سطحی در ایجاد کف و کاهش کیفیت آب می باشد و روغن های معدنی نیز نباید در محیط استخر وجود داشته باشند، زیرا محیط نامناسب در سطح استخر ها ایجاد خواهند نمود. آب رنگی از لحاظ زیبایی برای عموم مردم قابل قبول نیست. بنابر این بهتراست این موضوع دراستخر، مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

طعم و بوی آب استخر

از آنجا که احساس طعم و بو غالباً به یکدیگر مربوط هستند غالباً موادی که در داخل آب ایجاد بو میکنند، تقریباً همیشه ایجاد طعم نیز مینمایند و نیز (عکس این مطلب) مواد معدنی زیادی وجود دارند که ایجاد طعم میکنند ولی به هیچ وجه تولید بو نمینمایند. بعنوان مثال درصورتی که عوامل غیرفراری مانند کلرورسدیم با تاثیر روی طعم آب هیچگونه اثری بر روی بوی آن ندارد، عوامل مختلفی در ایجاد طعم و بو ازجمله تجزیه گیاهان آبزی، محصولات حاصل ازکلرینه کردن آب و… موثر هستند. از نظر مصرف کنندگان، طعم و بو بدلایل روشنی ناخوشایند می باشد. از آن جا که آب همواره به عنوان مادهای بیطعم و بو شناخته شده است چنین تصور میکند که مزه و بو همراه با آلودگی هستند از این رو ترجیح می دهد که از آب استخر هایی بدون طعم و بیبو استفاده کند حتی اگر چنین آبی تندرستی وی را به خطر نیندازد.

 
















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.



   

(جهت دسترسی به مطالب به روز به سمت چپ سایت بخش آخرین مطالب مراجعه کنید)