تصفیه فاضلاب صنایع لبنی
خواص فاضلاب لبنی
- مواد آلی مثل: پروتئین ،کربوهیدرات و لیپیدها
- غلظت بالای جامدات معلق BOD و COD
- نیتروژن وفسفر
- چربی معلق
- PH با نوسانات زیاد
انواع لبنیات
شیر پاستوریزه،پودرهای شیر وآب پنیر،پنیر،کره،شیر تغلیظ شده،بستنی وماست
عوامل موثر در حجم ، غلظت و ترکیب پساب کارخانه های لبنیات
1. نوع محصول در حال فراوری
2. برنامه تولید
3. روش های عملیاتی
4. طراحی تاسیسات فرایندها
5. سطح مدیریت آب به کار گرفته شده
6. میزان آب حفظ شده درسیستم
انواع فاضلاب کارخانه های لبنیات
- فاضلاب ناشی از فرایندهای خنک سازی و گرم سازی: معمولا فاقد آلاینده اند ومیتوان باحداقل تصفیه مورد استفاده مجدد قرار داد یا به آبهای سطحی تخلیه کرد.
- فاضلاب ناشی از شستشو: از تمیز کردن تجهیزات در تماس با شیر یا محصولات لبنی، تمیز کردن ریخت و پاشهای شیر یا محصولات آن، تمیز کردن تجهیزات آب پنیر(فشرده سازی و شورسازی) ، تمیزکردن CIP ، آبهای ناشی از خرابی ونقص فنی تجهیزات وخطاهای عملیاتی.
- محتویات فاضلاب ناشی از شستشو: انواع گندزدا، دترجنت های اسیدی و یا قلیایی ودر نتیجه PH متغییری دارند.مواد شیمیایی مورد استفاده برای CIP شاملNaOH ، HNO3 ،H3PO4 و هیپوکلریت سدیم می باشد.
- فاضلاب بهداشتی: به طور مستقیم به تاسیسات فاضلاب منتقل می شود.
معرفی شرکت
- سال تاسیس کارخانه قدیم :1352
- سال تاسیس کارخانه جدید : 1386
- مساحت : 20 هکتار با زیربنای 29 هزار متر مربع
- ظرفیت دریافت شیر : 450 تن در یک شیفت کاری
- محصولات : شیر استریلیزه و طعم دار،ماست ساده و طعم دار،دوغ ، خامه ساده وکاکائویی ،پنیر و آب میوه پاکتی
فلودیاگرام تصفیه فاضلاب لبنی(موجود در فایل power point)
فایل کامل این مبحث را می توانید در قالب یک فایل power point از لینک زیر دانلود نمایید:
http://s5.picofile.com/file/8122778200/Dairy_wastewater.pptx.html
گردآوری:خانم احمدی نسب
منبع :www.june5.persianblog.ir
(جهت دسترسی به مطالب به روز به سمت چپ سایت بخش آخرین مطالب مراجعه کنید)
www.environmentalhealth.ir