سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

سوسری ها

سوسری ها

حشراتی به رنگ قهوه ای بلوطی یا سیاه رنگ هستند، طول آنها 5-1 سانتیمتر، جلد براق و سخت دارند، سرکوچک و دارای 1 جفت آنتن بلند و نخی شکل قطعات دهانی جونده است، بنابراین قادر به خونخواری نیستند، دارای 2 جفت بال میباشند، بالهای جلوئی ضخیم و چرم مانند و بالهای عقبی غشائی است . سوسریها توسط بالهای عقبی پرواز کوتاه میکنند، پاها مشخص و شکم در بعضی از گونه ها تماماً و در تعدادی دیگر قسمتی از آنها توسط بال پوشیده شده است .

سوسریها همه چیز خوارند و از کاغذ ، پارچه های آهار دار ، خون خشک شده ، مدفوع ، حشرات مرده  ، پس مانده غذای انسان و هر ماده آلی تغذیه میکنند . سوسریها علاقه وافری به گرما دارند و روزها پشت رادیاتورها ، لوله های آب گرم ، چاههای  فاضلاب ، مجاری فاضلاب ، داخل تنه ها ، زیر تختخواب ، پشت و داخل اجاق خوراک پزی ، یخچال و … یافت می شوند و شبها برای تغذیه از پناهگاههای خود خارج می شوند. وجود سوسری ها در یک محل، نشانگر پائین بودن سطح بهداشت آن جامعه می باشد .سوسریها بطور مکانیکی بسیاری از عوامل بیماری زا را به انسان منتقل میکنند مانند انواع تک یافته ها ، باکتریها ، نماترها،ویروسها به علاوه سوسریها موادی سیاه رنگ و روغنی از خود ترشح میکنند که میتواند ایجاد آلرژی نماید.

 

سوسری شرقی

مبارزه

1-مبارزه مکانیکی و محیطی

- رعایت نظافت

- باقی نگذاردن ظروف نشسته درآشپزخانه ها

- جمع آوری خرده های نان و مواد غذائی در آشپزخانه ها

- بستن درب ظروف غذا

- بستن درب ظروف زباله ها یا کیسه های زباله-جمع آوری- دفن بهداشتی زباله

- تعویض دربهای فرسوده و چهارچوب های آنها

- مسدود نمودن چاههای فاضلاب و دهانه آنها با توری های فلزی

- مسدود نمودن هواکش ها با توری فلزی

- نصب توری بر روی دربها و پنجره ها

2- مبارزه شیمیائی

-         سمپاشی و گردپاشی اماکن داخل منازل مانند :

داخل قفسه ها – کمد لباسها ، جالباسی ، زیر ظرفشوئی ، اجاق خوراک پزی ، یخچال و ظروف زباله ، چاههای فضلاب

-   طعمه گذاری با استفاده از اسیدبوریک و یا طعمه هائی که از مواد چربی و یک حشره کشی بهداشتی تشکیل شده باشد.

توجه :

-   هنگام سمپاشی کلیه ظروف و مواد غذائی از قفسه ها خارج شوند و روی آنها پوشانده شود.

-         کلیه قسمتهای آشپزخانه ، دستشوئی ها و حمام، سمپاشی شود.

-         هنگام سمپاشی افراد سالخورده ، نوزادان ، کودکان و افراد بیمار از محل خارج شوند

-   برای سمپاشی حتماً باید از سموم بهداشتی و سمومی استفاده شود که سوسریها نسبت به آن مقاوم نشده باشند

-         در موقع سمپاشی اجاق خوراکپزی خاموش شود

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد