بیشتر رستورانها و اغذیهفروشیها هم برای گرم نگهداشتن غذاهای مختلف به عنوان محافظ از فویل های آلومینیومی استفاده میکنند. مثلا اغلب مرغهای بریان با استفاده از فویلهای آلومینیومی پوشیده میشوند تا گرم بمانند. ضمن این که امروزه استفاده از ظروف یکبار مصرف آلومینیومی در آشپزخانهها و رستورانها به منظور بستهبندی و جابهجایی غذا از مکانی به مکان دیگر نیز متداول شده است. غافل از این که همین فویلها و ظروف یکبار مصرف آلومینیومی خطراتی دارد که میتواند در طولانی مدت سبب بروز عوارض و مشکلاتی در مصرفکننده شود.
لازم است بدانید برخی فویلها و ظروف آلومینیومی بخصوص انواع بی نام و نشان آن دارای مقادیری سرب است که میتواند موجب آلودگی مواد غذایی شود.
هنگام تولید این فویلها، آلومینیوم در مسیر ریل مانندی نازک شود و برای تسهیل حرکت آن از روغنهای صنعتی چرب که حاوی ترکیبات سربدار هستند استفاده میشود که در اغلب موارد چون پاکسازی آن از روی ورقههای آلومینیوم مخارج بالایی به همراه دارد، برخی کارخانههای غیرمتعهد از پاکسازی آن خودداری میکنند.
انباشت تدریجی سرب در بدن به صورت مخفیانه در درازمدت بیشترین آسیبزایی را روی کودکان زیر شش سال و به طور جدیتر زیر سه سال دارد که باعث کوتاه قدی و توقف رشد میشود. انباشت سرب در بدن بزرگسالان نیز میتواند باعث مشکلات گوارشی و آسیب به کلیهها شود.
یکی دیگر از عوارض فویلهای آلومینیومی، اکسید آلومینیومی است که توسط این فلز و بر سطح آن تولید میشود و میتواند در مجاورت با غذا، باعث افزایش بار شیمیایی و آلوده شدن آن شود.
غذا را درون فویل حرارت ندهید
نتایج تحقیقات انجام شده نشان میدهد پیچیدن مواد گوشتی در داخل فویلها و قرار دادن آن در مجاورت حرارت فر، امکان مهاجرت ترکیبات سمی این فویلها به درون مواد غذایی را افزایش میدهد و این فعل و انفعالات شیمیایی زمانی خطرناک تر میشود که سطح گوشت یا غذا با مقداری آبلیمو، رب، سرکه یا حتی ماست اسیدی شده باشد که در این صورت سرعت انتقال ترکیبات سمی آلومینیوم به ماده غذایی دو چندان خواهد شد.
آثار مخرب آلومینیوم و اکسید آن بر بدن
در جدیدترین تحقیقات انجام شده مشخص شده بر اثر ورود یون یا اکسید آلومینیوم به بدن، اختلالاتی در سیستم عصبی مرکزی و حافظه ایجاد میشود که میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد.
در ضمن این فلز با ایجاد اختلال در متابولیسم استخوان، خطر پوکی استخوان را افزایش داده و موجب افزایش سمیت کبدی و کلیوی و همچنین تجمع آلومینیوم در مفاصل و ایجاد آرتریت میشود البته با توجه به این که آلومینیوم در طولانی مدت اثرات سوء میگذارد و اغلب، عامل اصلی بروز این عوارض و بیماریها در افراد ناشناخته میماند، تاکنون در خصوص عوارض آلومینیوم بر بدن صریحا گزارشی نشده است اما چون در آزمایشات انجام شده ثابت شده این فلز میتواند چنین عوارضی را در بدن ایجاد کند، باید در استفاده از آن جانب احتیاط را رعایت کرد.
جهت اشتراک این صفحه از طریق تلگرام روی تصویر زیر کلیک کنید