سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

پاورپوینت نقش روغن پالم در صنایع غذایی

پاورپوینت نقش روغن پالم در صنایع غذایی



بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

نقش چربی در بدن

تولید انرژی(هر گرم از آن 9کیلوکالری کالری )

 

تأمین ویتامین‌های محلول در چربی ( A و D و K و E )

 

تأمین اسیدهای چرب ضروری: اسید لینولئیک و اسید لینولنیک

 

محافظت از اعضاء بدن و حفظ حرارت بدن

 

بهبود طعم و مزه غذا

 

 

 

اسلاید 2 :

تعداد کربن های زنجیره

سه دسته  اسید های چرب :

کوتاه زنجیر ) 6- 4 کربن(

 متوسط زنجیر ) 6-12 کربن(

 بلند زنجیر )بیش از 12 کربن(

تعداد پیوندهای دو گانه

موقعیت پیوند دوگانه(سیس و ترانس)

 

چربی های با زنجیره اسید چرب کوتاه تر یا پیوندهای دو گانه بیشتر در درجه اتاق مایع هستند.

اسلاید 3 :

اسیدهای چرب سیس: در طبیعت به وفور و معمولاً جامد

 

اسیدهای چرب ترانس : در طبیعت نادر(استثناء :به مقدار کم در گوشت و فقط در حد 5 درصد در چربی لبنیات )

عمدتاً در اثر هیدروژناسیون اسیدهای چرب چند اشباع

اثر متابولیکی ترانس : شبیه اسیدهای چرب اشباع شده

اسلاید 4 :

  نارگیل-هسته پالم C12:0   لوریک

 پالم ها   C16:0پالمیتیک

اسید چرب غیر اشباع :

زیتون C18:1اولئیک

افتابگردان-سویا-گلرنگ C18:2لینولیئک

  کتانC18:3لینولنیک

اسلاید 5 :

صادرات به صورت فرآوری شده یا نیمه فرآوری شده :

پالم اولئین (جزء مایع )       پالم استئارین  (جزء جامد)

نسبت یکسان اسیدهای  چرب اشباع و غیر اشباع (50%)

نیمه جامد در دمای معمولی اتاق

حاوی مواد آنتی اکسیدانی طبیعی

(کاروتنویئدها ،توکوفرول ها،استرول ها ،فسفاتیدهاو ...)

خاصیت  ضد سرطانی وضد انعقادی خون

اسلاید 6 :

نسبت دو نوع اسید چرب اشباع و غیر اشباع تقربیا" یکسان

 

50 درصد اسید چرب غیر اشباع بدون داشتن ترکیبات ترانس با ترکیب:

اسید اولئیک 37%

اسید لینولئیک 10%

50 درصد اسیدهای چرب اشباع :

عمدتا اسید پالمیتیک 44 %

 اسید استئاریک 4.3%

 

اسلاید 7 :

کالری و ویتامین:

هر گرم روغن 9 کیلو کالری انرژی

شامل ویتامین های محلول در چربی مانند  A، D، E ،K

منبع غنی پیش ساز ویتامین A به شکل کارو تنوئید ها(رنگ مایل به قرمز به دلیل محتوای بتا کاروتن بالا )

 روغن تصفیه شده قرمز رنگ پالم در برخی از کشورها برای پیشگیری رفع کمبود ویتامینA  استفاده دارد.

اسید های چرب : اسید چرب اشباع عمده در روغن پالم اسید پالمیتیک

 

اسلاید 8 :

کلسترول:

روغن پالم مانند سایر روغن های گیاهی حاوی مقدار کمی پیش ساز کلسترول گیاهی می باشد.

.(روغن پالم : 2.6-6.7 و پالم کرنل0.6-3.7   میلی گرم)

رژیم های غذایی با محتوای بالای چربی، اسیدهای چرب اشباع منجر به افزایش غلظت بالای کلسترول در خون و به خصوص افزایش (LDL - کلسترول)

بیماری:

 مرکز علمی منافع عمومی (CSPI) و سایر مطالعات، مصرف بیش از حد اسید پالمتیک، باعث افزایش سطح کلسترول خون و بیماری های قلبی می شود

نسبت هضم و جذب روغن پالم در بدن انسان شبیه به سایر روغن های خوراکی مصرفی و بیشتر از 97 درصد است.

 

اسلاید 9 :

اسیدهای چرب ترانس :ترانس در فرآیند هیدروژناسیون روغن های گیاهی و تبدیل آن به روغن جامد بوجود می آید

در روغن پالم طبیعی اسید چرب ترانس وجود ندارد.

 

خواص آنتی اکسیدانی :

وجود آن ها در روغن های گیاهی باعث پایداری روغن می شود

مقدارآن طی فرآیند تصفیه ی روغن کم می شود

سطح آنتی اکسیدانهای طبیعی (توکوفرول ها) در انواع پالم 150-1500 ( میلی گرم / کیلوگرم) و در پالم کرنل260 ( میلی گرم / کیلوگرم)

 

اسلاید 10 :

سال 1374 : روغن یارانه ای مصرف خانوار 97% روغن جامد و 3%مایع

 

سال 1380 : استفاده  از روغن نباتی جامد در حدود 80%

 

سال1386: روغن نباتی جامد 60% و  روغن مایع 40 %

 

سال1386 :میزان دریافت انرژی ازاسید چرب ترانس ایران : 4.2%

 

سال 1389 : استفاده ازروغن نباتی نیمه جامد در خانوارهای شهر تهران 45%

سال 1391: میزان دریافت روغن ااز رژیم غذایی روزانه 46 گرم

(بر اساس گزارش سبد مطلوب 35 گرم روزانه)

سال 1392: استفاده  از روغن  نیمه جامد کمی بیش از 50%





فایل پاورپوینت کامل و جامع و کاربردی و آموزشی جهت دانشجویان و اساتید گرامی بهداشت محیط  با 45 اسلاید





نتیجه تصویری برای دانلود






















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.



   



جهت ورود به سایت بهداشت محیط ایران کلیک کنید