سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

مسکن و سرپناه

مسکن و سرپناه


بخش اول ) مسکن و سر پناه

الف) مشکلات ناشی از مسکن و سر پناه در شرایط بحران ب) موازین بهداشتی اردوگاهها و محلهای اسکان موقت 

 1)  ساختمانها  2) اردوگاههای چادری                                       



بخش اول ) مسکن و سر پناه

الف) مشکلات ناشی از مسکن و سرپناه در شرایط بحران
تأمین مسکن و سر پناه از اولین اقدامات در بحرانها می باشد زیرا در غالب بحرانها ساختمانها تخریب شده یا در شرایطی قرار گرفته که غیر قابل سکونت بوده و امنیت آن بخطر افتاده  است بنابراین آسیب دیدگان ناگزیر باید در اردوگاههای چادری یا ساختمانی و یا محلهایی از قبیل مدارس ، مساجد ، انبارها و این گونه اماکن اسکان داده شوند ، زیستن در چنین محلهائی بدلیل موقت بودن و فقدان امکانات مناسب برای زندگی مشکلات عدیده ای بدنبال داشته که ممکن است اثرات آن چند روز یا حتی چند سال بعد بروز نماید.
بررسیها و تحقیقات در محلات غیر بهداشتی و مساکن نا سالم مبین این واقعیت است که در این محلات و مساکن و بسیاری از بیماریها بیش از سایر نقاط شهری مشاهده می گردد. بعلاوه هزینه های نگهداری اماکن نا سالم مشتمل بر مخرج آتش سوزی ، حفظ سلامت ساکنین و سایر هزینه ها در مقایسه با مساکن استاندارد بسیار زیادتر است.
در اردوگاههای چادری که فواصل لازم را بین چادرها رعایت نمی نمایند علاوه بر مشکلاتی که بعلت گیر کردن طناب چادرها برای ساکنین ایجاد شده و موجب زمین خوردن افراد می شود احتمال آتش سوزی نیز افزایش یافته و در صورت سوختن یک چادر ممکن است شعله های آتش سراسر اردوگاه را فرا گرفته و موجب خسارات جبران ناپذیری شود احداث اردو گاههای چادری در مناطقی که سردسیر بوده و همواره دارای ریزشهای جوی است از یک طرف خطر نفوذ آب بداخل چادر و زمینه ایجاد رطوبت را به دنبال داشته و از طرف دیگر مصرف سوختهای ناقص به منظور تأمین گرما گاهاًً موجب آلودگی هوای داخل چادر شده و تا مرز خفگی سلامت ساکنین را بخطر می اندازد. لذا ضروری به نظر میرسد با رعایت موازین بهداشت مسکن و سر پناه تا حد امکان پیش بینی های لازم بعمل آمده تا حوادث ناشی از چنین شرایطی به حداقل ممکن کاهش داده شود.

ب) موازین بهداشتی اردوگاهها ومحلهای اسکان موقت:

از نظر کلی هرمسکن خواه یک چادر یا یک کلبه کوچکی در اعماق جنگل باشد یادر شهری با جمعیت میلیونی بایستی به نیازهای اساسی افراد پاسخ صحیح بدهد.
بیشتر مردم بیش از ده ساعت از اوقات شبانه روز رادر خانه می گذرانند مهمتراینکه چند سال اول زندگی یعنی دوران شیرخوارگی وهمچنین اوقات بیماری، پیری وازکارافتادگی نیزدر خانه سپری می شود.
بنابراین باتوجه به شرایط وعواملی که تندرستی ساکنان خانه را در معرض خطر قرار می دهد، چاره اندیشی دراین زمینه ها از نظر تأمین سلامت جسمی ، روانی واجتماعی افراد اهمیت اساسی دارد.
اسکان یافتن آسیب دیدگان درپناهگاههای امن مثل ساختمانها، اماکن خالی،انبارها، مدارس واردوگاههای پیش ساخته بامصالح محکم ترجیحا" مطمئن تربوده ودر صورت نیاز برخورداری از اردوگاههای چادری می تواند به عنوان سرپناه مورد استفاده قرار گیرد.

 برخی از نکات ایمنی وبهداشتی که باید درساختمانها وچادرها رعایت شود عبارتنداز :
1- ساختمانها:
1-1)محوطه هااز مناطق خطر دور باشند
2-1) ساختمانها سالم باشند
3-1)تهویه مناسب صورت گیرد
4-1) حرارت محل زندگی در حدود 19 تا 21 درجه سانتیگراد مناسب است
5-1)تجهیزات حفاظتی درمقابل حریق داشته باشد حتی الامکان سطلهای پراز ماسه در دسترس باشد.
6-1) نفت یا بنزین باید بیرون از ساختمان نگاهداری شود.
7-1) مستراح بیرون از ساختمان باشد.
8-1) سطل زباله جهت جمع آوری زباله تهیه شود.
9-1) دودکش بخاریهایی که برای گرم کردن بکار می روند باید از ساختمان بیرون روند.
10-1)از تخلیه زباله دراطراف ساختمان خورداری شود.

2- اردوگاههای چادری:
انتخاب محل اردوگاهها توسط مأمورین هلال احمرو مسؤلین اردوگاهها صورت می گیرد لذا رعایت نکاتی مثل فاصله از مراکز آلوده، وسعت مناسب، شیب زمین ، عدم رطوبت، فاصله چادرهاو یایر نکات از ابتدا باید مورد توجه قرار گیرد اما نکات بهداشتی ایمنی که ساکنین برای حفظ سلامت خود باید به آن توجه کنند عبارتند از :
1-2)رعایت بهداشت ونظافت داخل وبیرون چادرها
2-2)استفاده صحیح از وسایل گرم کننده وپزنده مثل بخاریهای نفتی و چراغهای خوراک پزی و حفاظت در مقابل آتش سوزی
3-2)استفاده از تهویه مناسب و طبیعی در چادرها وحفاظت در مقابل گاز گرفتگی
4-2) استفاده صحیح از وسایل برقی وسیم کشی داخل چادرها وحفاظت در مقابل آتش سوزی
5-2)نصب سطل زباله وجمع آوری صحیح زباله
6-2)عدم تخلیه زباله در اطراف چادرها
7-2)عدم دفع مدفوع در نزدیکی چادرها
8-2)توجه وعمل نمودن به دستورات وتوصیه های بهداشتی مسؤلین اردوگاه

مشارکت در نصب صحیح چادرها:
چنانچه چادرها از قبل توسط مأمورین امداد نصب شده باشد مطمئنا" نظم و ترتیب رعایت شده واز فضای کافی استفاده می شود ولی در بعضی مواقع بدلیل نبودن فرصت لازم، آسیب دیدگان رأسا" اقدام به برپایی چادرها نموده وگاها" بدلیل عدم آشنایی، نظم وترتیب رعایت نشده ومشکلاتی را ایجاد می کنند بدین منظور ضروریست قبل از هرگونه اقدام ، شرایط صحیح نصب چادرها رااز نظر رعایت فاصله، جهت وسایر موارد آموزش دیده وسپس اقدام نمایند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد